Kosarkasi KK Radnicki ispred MedUNIQA mobilnog centra za brigu o zdravljuKošarkaši Radničkog iz Kragujevca u proverili svoje zdravlje u MedUNIQA mobilnom centru za brigu o zdravlju!

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca – Danilo Mijatović, Miloš Dimić, Nenad Miljenović, Stefan Sinovec i uprava tog kluba među prvima su imali priliku da obave preventivne preglede u jedinstvenom MedUNIQA mobilnom centru za brigu o zdravlju. Kompletan preventivni pregled obuhvatio je EKG, ultrazvuk abdomena, srca, štitne žlezde i karotidnih arterija, zatim spirometriju, analize krvi, merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, pregled oftalmologa i merenje očnog pritiska, kao i preglede interniste i dermatološki pregled mladeža, a košarkašima su se pridružili i brojni građani Kragujevca.
MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju, posle Novog Sada i Beograda, završio je svoje putovanje kroz Srbiju upravo u Kragujevcu. Stručni tim od 11 profesionalaca – doktora, medicinskih tehničara i asistenata spremni su bili da u svakom trenutku izvrše planirane preglede pacijenata, ali i da na osnovu dobijenih rezultata na licu mesta pruže savete za očuvanje i poboljšanje zdravlja. Priliku da se pregledaju imali su postojeći i budući klijenti, ali i svi zainteresovani građani koji su se prijavili za preglede.
Zbog velikog interesovanja, UNIQA je omogućila građanima koji nisu stigli da se prijave, da u šatorima pored kamiona dodatno izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Prisutnima je posebne savete o važnosti prevencije, pravilnoj ishrani i adekvatnoj fizičkoj aktivnosti, pružao dr Feelgood.
MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju je jedan od samo sedam takvih kamiona na svetu. Dugačak je 16,5 metara, težak 35 tona, a maksimalna širina kada se otvore i bočni delovi iznosi 6,5 metara, formirajući pokretnu kliniku površine 60 metara kvadratnih. Delo je dizajnera Luiđija Kolanija, aerodinamičnog oblika i zapremine 13.000 cm kubnih, originalno može da razvije brzinu do 190 km/h, ali je kompjuterski limitiran na 90 km/h. U njemu je DAF-ov motor, jačine 440 konjskih snaga.

Povezana vest:  U NEDELJU 29. MAJA NE PROPUSTITE NA MIKSERU