skica-teretaneCOCA-COLA POKLANJA 45 TERETANA NA OTVORENOM

Coca-Cola sistem ove godine proslavlja 45 godina proizvodnje u Srbiji. Povodom značajnog jubileja, Coca-Cola sistem će građanima širom zemlje pokloniti 45 teretana na otvorenom, a sami građani će biti u mogućnosti da glasanjem izberu opštine u kojima će one biti izgrađene.
U saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni i ekonomski razvoj (NALED) i uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave Coca-Cola sistem će na još jedan način podržati lokalnu zajednicu u kojoj dugo i uspešno posluje.
Ovim projektom biće obuhvaćene sve opštine u Srbiji podeljene u tri kategorije prema broju stanovnika – male, srednje i velike. Počevši od 1. juna do kraja jula, građani Srbije će putem sajta www.45godinausrbiji.rs moći da glasaju za opštinu u kojoj žele da se sagradi Coca-Cola aktivna zona, dok će biti izabrano po 15 opština sa najvećim brojem glasova u svakoj kategoriji. Proglašenje pobedničkih opština biće objavljeno u avgustu, dok je otvaranje prve teretane na otvorenom predviđeno za septembar. Planirano je da do kraja 2013. bude izgrađeno do 10 teretana na otvorenom a preostalih 35 do maja 2014. godine.
„Proslava 45 godina od prve proizvedene Coca-Cole u Srbiji je za nas više od jubileja. Zato smo odlučili da uspehe koje smo na ovom tržištu postigli proslavimo na poseban način i pokrenemo nešto veliko što će podići kvalitet života u opštinama širom Srbije. Sigurni smo da će Coca-Cola aktivne zone biti mesta gde će mnogi građani na još jedan kvalitetniji način provoditi vreme vežbajući u prirodi istovremeno čineći dobru stvar za svoje zdravlje. Drago nam je što će ovaj projekat omogućiti rekreaciju dostupnu svima“, rekao je Ramon Vajdinger, generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija.
„Coca-Cola je jedna od prvih pet kompanija koja ima nacionalni certifikat o društveno odgovornom poslovanju, što potvrđuje njenu posvećenost lokalnom ekonomskom razvoju u Srbiji. Pored toga što je jedan od najvećih poslodavaca i investitora u našoj zemlji, Coca-Cola nas uvek iznenadi nekom novom inicijativom koja doprinosi razvoju lokalne zajednice i kvalitetu života u našoj zemlji. Nama u NALED-u je posebno drago što smo deo ovog projekta, jer će 45 naših opština i gradova širom Srbije dobiti svoje prve aktivne zone i osvežiti svoje parkove i igrališta Coca-Cola teretanama na otvorenom“ rekla je Violeta Jovanović, izvršni direktor NALED-a.
Zahvaljujući uloženom trudu i značajnim finansijskim sredstvima, ali i neprestanoj inovativnosti i kreativnosti, Coca-Cola sistem je za 45 godina poslovanja u Srbiji stekao mnogobrojne ljubitelje svojih napitaka na domaćem tržištu. Danas je Coca-Cola sistem, koji čine kompanija Coca-Cola i Coca-Cola Hellenic Srbija, jedan od najvažnijih poslovnih sistema u zemlji, a pored punionice u Zemunu u njegovom sastavu se nalaze i Vlasinka, u kojoj se flašira prirodna mineralna voda Rosa i Fresh & Co, proizvođač sokova i voćnih sokova neXt, Su-voće i Joy, kao i distributivni centri širom zemlje.Coca-Cola sistem poslovanjem ali i mnogobrojnim projektima ulaganja u lokalnu zajednicu, značajno doprinosi privredi i društvu Srbije.

Povezana vest:  UNICEF i poznate ličnosti obeležili Svetski dan porodice