HotelSpa Iadera Senior Suite 2Tri najluksuznija Falkensteiner apartmana na vodi

Oštra konkurencija u hotelskoj industriji i borba za svakog gosta donela je turistima bezbroj pogodnosti i do skora nezamislivih ponuda. Tako se danas možete odmoriti u iglou, spavati na drvetu ili napuštenom ostrvu, kupati u pivu i mleku, uživati u vodenim i spa avanturama, ili egzotičnim wellness paketima.
Stoga je renomirani lanac Falkensteiner, poznat po hotelima u kojima se gosti osećaju kao kod kuće, za svoje objekte birao lokacije koje turistima oduzimaju dah i sa čijih balkona se pogled prostire na Jadransko more, Alpe, romantična austrijska jezera, kao i najlepše vrhove Srbije.
Prema oceni gostiju, najlepši među njima su austrijski Falkensteiner Schlosshotel Velden u kome su apartmani pretvoreni u umetnička dela, kao i nesvakidašnja arhitektonska građevina Hotel & Spa Iadera, smeštena na zadarskom poluostrvu Punta Skala.
Jedan od nesvakidašnjih i ekskluzivnih apartmana austrijske grupacije Falkensteiner je svakako apartman Gunter Sachs Suite u hotelu Falkensteiner Schlosshotel Velden. Bivši vlasnik hotela, koji je preminuo 2011. godine, fotograf i kolekcionar umetničkih dela Gunter Sachs, pretvorio je svoj apartman od 200 kvadrata u pravo umetničko delo. Reč je o neuobičajenom prostoru ispunjenom crtežima grafiti umetnika Sigi von Koeding-a i Ata Bozaci-a poznatijih pod imenima „Dare“ i „Toast“. U sobama koje podsećaju na umetničku galeriju zidovi su ispunjeni kreativnim grafitima, koje boravak u hotelu čine jedinstvenim. Osim u umetničkim delima, sa terase možete da uživate i u pogledu na jezero, ali i da se provozate njime na luksuznoj jahti.
Osim apartmana, koji podseća na umetničko delo, najekskluzivniji prostor u hotelu Schloss Velden zauzima poseban mermerni apartman, koji se prostore na čak 300 kvadrata. Prostor je podeljen na dve prostrane sobe, sa zasebnim kupatilima, a za one koji ni na odmoru ne mogu bez posla, napravljena je i posebna radna soba. Osim moderno dizajniranog enterijera, luksuzan ambijent poseduje i terasu na kojoj se tokom danu mogu poslužiti jela čuvenog šefa kuhinje Paul Schrott-a. Do takvog hedonističkog uživanja vas direktno sa aerodroma dovozi limuzina, a tokom 24 sata na raspolaganju je i lični asistent. Za pravi odmor na jezeru moguće je uživati u dvosatnoj vožnji jahtom uz šampanjac i kanapee, kao i romantičnu večeru za dvoje.

Povezana vest:  Sinergija 20 – Budućnost je u obrazovanju

Senior apartman hotela Iadera sinonim za hedonizam

Još jedan od jedinstvenih apartmana, kako po svojoj arhitekturi i dizajnu, tako i po usluzi koju pruža je i Senior apartman Hotela & Spa Iadera. Dizajneru enterijera Matteu Thun-u arhitektonska inspiracija bile su priroda i boje poluostrva Punta Skala, na kome je smešten hotel. Tako je nastao jedinstven i moderno dizajniran prostor namenjen za uživanje i hedonizam. Osim uživanja u pogledu na Jadransko more, gostima je na raspolaganju i doručak za dvoje u apartmanu, kao i romantična večera u okviru koje se služi pet gastronomskih specijaliteta tog kraja. Poseban doživljaj predstavlja i zalazak sunca, koji su na terasi luksuznog apartmana dočekali i poznati poput Fatboy Slim-a, britanske pop grupe UB40, kao i irske operske pevačice Celine Byrne.

Povezana vest:  Predavanje Zorice Tomić u Ušću

Foto: FMTG