Diego Simeone Atletico MadridSimeone: Za Ligu šampiona treba nam oružje

Trener fudbalera madridskog Atletika Dijego Simeone upozorio je svoje poslodavce da moraju da izdvoje novac za pojačanja ovog leta ukoliko žele da klub ponovi uspehe iz prošle sezone.
Argentinski stručnjak frustriran je činjenicom da crveno-beli ni posle višemilionske zarade prodajom Radamela Falkaa Monaku još nisu angažovali nijednog poznatog igrača.
Simeone je zbog toga pozvao rukovodstvo kluba da „odreši kesu“ ako želi odbranu trofeja španskog Kupa kralja i ostanak među tri najbolja kluba u Primeri.
-Real Madrid je kupio Iska za 30 miliona evra, Barselona je angažovala Nejmara, a mi još nismo doveli nijednog igrača. Traži se da ostanemo konkurentni, ali moramo da poboljšamo postojeći sastav. Neophodno je da nađemo zamenu za Falkaa u napadu i angažujemo par igrača sredine terena koji nam mogu doneti kvalitativni skok – rekao je Simeone sportskom dnevniku Marka.
„Prošle sezone igrali smo u Ligi Evrope, sada ćemo natupati u Ligi šampiona, što je velika razlika. Teško je u elitnoj konkurenciji biti nenaoružan, nama treba oružje“, poručio je trener Madriđana.
Simeone kaže da ne očekuje spektakularne transfere na „Visente Kalderonu“, ali smatra da je značajnije ulaganje u ekipu od suštinske važnosti za razvoj kluba.
-Ne želim da zamislim da Atletiko potroši 50 miliona evra na igrača. Međutim, ekipa može da se pojača i bez ‘pljačkanja banke’ – rekao je Simeone.
Uprkos očiglednog nezadovoljstva zbog „neažurnosti“ klupskih čelnika, Argentinac je odbacio mogućnost da napusti Atletiko.
-Sigurno ostajem, jer verujem u ono što radimo. Mi ćemo i dalje ostati konkurentan klub – poručio je Simeone, koji je kao igrač u dva navrata branio boje popularnih „jorgandžija“.
Atletiko je dramatično napredovao otkako je Simeone seo na njegovu klupu 2011. godine, a minulu sezonu završio je iza dva najveća španska kluba, šampiona Barselone i madridskog Reala.

Povezana vest:  Češka i Peru u junu gosti Japana na Kirin kupu