Domacini  na standu  STara GroupOsetite netaknutu prirodu Stare planine na vašoj koži

Na Međunarodnom sajmu kozmetike „Dodir Pariza“, preduzeće STara Group predstavilo je jedinstvene domaće proizvode iz kozmetičke kolekcije „Stara planinska riznica“ i kolekcije prirodnih sapuna „Šarm“. Posetioci su imali priliku da testiraju širok asortiman proizvoda namenjenih nezi lica, tela i kose, izrađenih od čistih ekstrakata lekovitog bilja koje se ne uzgaja, već raste u ekološki čistom ambijentu Stare planine.
„Naš cilj je da u eri dominacije hemijskih i farmakoloških preparata promovišemo portfolio proizvoda sa izuzetno visokom koncentracijom prirodnih sastojaka i kolekciju potpuno prirodnih sapuna. Naši ručno rađeni proizvodi sadrže čiste komponente bilja sa Stare planine, pružajući koži negu kakvu zaslužuje. Priroda ima veliku moć i neograničen je izvor sastojaka koji su dragoceni i za naš izgled, kao i za naše zdravlje, navodi Srđan Stojanović, direktor STara Group. Ponosni smo što smo na sajmu predstavili novi proizvod za najmlađe, kupku-šampon Stara planinska riznica – sa 100% prirodnim mirisom, čime se smanjuje rizik od alergija izazvanih sintetičkim mirisima. Plan nam je da se u narednom periodu na tržište plasiramo još 3-4 proizvoda iz kolekcije namenjene najmlađima. Na taj način, kolekcija Stara planinska riznica, zaokružuje svoj koncept – domaće kozmetike, bazirane na bilju sa naših područja, namenjene celoj porodicu, dodao je Stojanović“.
Kolekcije Stara planinska riznica obuhvata 21 proizvod, između ostalog i šampone protiv opadanja kose, saboreje i peruti, losione za kosu, mirisne i blage kupke, piling so za kupanje, anticelulit gel, kreme za lice i telo sa blagim i delotvornim sastojcima, losione za telo, kreme za noge, eliksir kapi i druge proizvode.
U sastav sapuna „Šarm“ ulaze maslinovo, palmino i ricinusovo ulje, čemu se dodaju neven, kopriva, nana i drugo bilje, poznato po svojim lekovitim svojstvima. Pored lekovitog bilja u pojedine sapune dodaju se začini kao što je mleveni cimet, ruzmarin, bosiljak, karanfilić, ali i narandža, limun ili čokolada. Kvalitet sapunima daje i kozije mleko za koje je dokazano da dodatno hrani kožu i sprečava proces starenja. Svaki Šarm sapun deluje regenerativno, potpomažući prirodnu zaštitnu funkciju kože. Intenzivna nega, uz blage, delotvorne sastojke upravo je ono što karakteriše ovu liniju.

Povezana vest:  Bečki dani nakita 2016.