michael-jackson-2Michael Jackson vodi na listi zarade preminulih zvezda

Američki pevač Michael Jackson ponovo vodi na top listi zarade preminulih slavnih osoba i u protekloj godini pretekao je Elvisa Presleya i strip crtača Charlesa Schulza, objavio je magazin Forbes.
Nakon što ga je prošle godine s prvog mesta istisnula glumica Elizabeth Taylor, Jackson se ove godine vratio na prvo mesto s postumnom zaradom od 160 miliona dolara. Jackson je umro 2009. godine, a Taylor 2011.
-Većinu novaca zaradio je od dve prestave Cirque du Soleil, kataloga Mijac Music, prodaje muzike i od prihoda koje nosi polovina udela u korporaciji Sony/ATV koja ima među ostalim izdavačka prava na neke hitove Beatlesa, Lady Gage, Eminema i Taylora Swifta – naveo je Forbes.
Presley, koji je umro 1977, na dalekom je drugom mestu s 55 miliona dolara a Schulz (umro 2000), autor ‘Peanutsa’, na trećem sa 37 miliona dolara zarade. Elizabeth Taylor na četvrtom je mestu sa 25 miliona dolara.
Reggae zvezda Bob Marley koji je umro pre 32 godine, na petom je mestu sa 18 milona dolara i samo u proteklih 20 godina prodao je ploče u vrednosti 75 miliona dolara. Na popisu je i fizičar Albert Einstein, preminuo 1955, koji je na osmom mestu s prihodima 10 miliona dolara.

Povezana vest:  The Ultimate Ride avantura s razlogom!