radonjic

Radonjić: Makabi bio fantastičan u šutu za tri poena

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle poraza od Makabija da je domaćin u Tel Avivu odigrao izvanredno u fazi napada i fantastično šutirao za tri poena.
Crveno-beli su večeras izgubili od izraelskog šampiona sa 96:82, u drugom kolu D grupe Evrolige.
-Čestitam Makabiju na pobedi, odigrali su izvanredno u fazi napada. Fantastično su šutirali za tri poena, imali su čak 54 odsto šuta van linije 6,75. Takođe, treba istaći da su uspeli da naprave veoma dobar balans spoljašnje i unutrašnje igre, što je njihov napad činilo još Efikasnijim – izjavio je Radonjić za klupski sajt.
On je dodao da je Crvena zvezda do 18. minuta uspevala da to korektno kontroliše, ali da je u finišu prvog poluvremena Makabi uspeo da napravi osetnu razliku i stekne prednost, koja nije bila realan pokazatelj snaga na terenu, zahvaljujući greškama njegovog tima.
Iako je Makabi u jednom trenutku imao 26 poena prednosti Radonjićevi izabranici nisu se predali, pokazali su karakter, pa su uspeli da značajno ublaže poraz.
-Pokušali smo da uradimo sve da smanjimo razliku. Igrali smo malo agresivnije i to je dalo rezultat. Nismo se predali i to je u svakom slučaju jedna pozitivna stvar koja se može izvući iz ovog poraza – zaključio je Radonjić.
U narednoj evroligaškoj utakmici Crvena zvezda dočekuje 1. novembra ekipu Panatinaikosa.

Povezana vest:  Košaraški Zvezde šampioni Srbije