Zelena_cetvorka_Ada_Huja_1Vodeće revizorske kuće u akciji uređenja Ade Huje

Mladi istraživači Srbije, zaposleni u revizorskim kućama KPMG, Deloitte, PricewaterhouseCoopers i Ernst & Young i predstavnici Opštine Palilula, organizovali su zajedničku volontersku akciju ozelenjavanja Ade Huje. Više od 100 zaposlenih i 15 mladih istraživača je na površini od 35 ari, zasadilo 320 sadnica puzavica i 20 stabala javora.

-Verujemo da Ada Huja može biti jedno od najatraktivnijih izletišta u prestonici.  Projekat ozelenjavanja smo osmislili  u želji da podržimo napore grada i opštine da urede ovaj prostor, koji se nalazi na samo nekoliko kilometara od centra grada.  Današnjom akcijom je nastavljeno njeno uređivanje i nadamo se da će ova nesvakidašnja zajednička akcija zaposlenih u revizorskim kućama KPMG, Deloitte, PricewaterhouseCoopers i Ernst & Young  motivisati i druge društveno odgovorne kompanije da se svojim volonterskim radom uključe u unapređenje kvaliteta života u našem gradu. – izjavio je Vlada Matić, kooridinator projekta uređenja Ade Huje nevladine organizacije Mladi istraživači Srbije.

Povezana vest:  Tempo nagradio kupce sa dvanaest Ford Fiesta

Vodeće revozorske kuće, poznate u svetu kao „Velika četvorka”, udružile su se pod sloganom „Zelena četvorka“ u želji da na jedinstven način daju svoj doprinos zajednici u kojoj posluju. Zajedničkom akcijom uređenja revizorske kuće žele da pruže primer da se, uprkos konkurentskim odnosima, ostvarivanje viših „zelenih” ciljeva može ostvariti kroz zajedničke napore lidera na tržištu.

Povezana vest:  Prvi humanitarni Krempita maraton u Beogradu, subota 22.april 2017, Ukus Beograda

-Zaštita i uređenje Ade Huje je jedan od prioriteta GO Palilula, te je akcija Mladih istraživača Srbije i četiri revizorske kuće velika podrška našim nastojanjima. Ovom prilikom  im se zahvaljujem što su prepoznali potencijale ovog prelepog priprodnog ambijenta koji Opština Palilula želi da pretvori u uređenu zelenu površinu namenjenu za  odmor, sport i rekreaciju. Pozivam i druge kompanije da daju svoj doprinos  zaštiti i unapređenju životne sredine na Paliluli – izjavila je Vesna Šabanović, član Veća Gradske opštine Palilula

Povezana vest:  Jovana Brakočević i Ivana Španović prvi put zajedno pred objektivom za Nike