The Cup u Beogradu

ADVERTISING FESTIVAL THE CUP PO PRVI PUT U BEOGRADU

„Intercontinental Advertising Cup“, jedan od najvećih advertising festivala u svetu, ove godine se po prvi put održava u Beogradu u periodu od 13. do 17. aprila, najavljeno je danas u Hotelu Crowne Plaza.
U tom periodu oči svetske kreativne javnosti će biti uperene u naš grad, gde se očekuje dolazak vodećih ljudi globalne kreativne industrije. Sedmi po redu Festival The Cup nakon trogodišnjeg boravka u Istanbulu, odlučio je da svoje poverenje pokloni Srbiji, što će itekako doprineti promociji balkanske kreativnosti u svetu.
The Cup je specifičan po tome što u selekciju ulaze samo najbolji radovi sa četiri velika regionalna festivala: AdFest (Azija i Pacifik), FIAP (Južna Amerika), Art Directors Club of Europe i Golden Drum (Nova Evropa). Međunarodni žiri sastavljen od članova žirija regionalnih festivala, koji su prethodno izvršili selekciju najboljih radova, ocenjivaće samo najbolje od najboljeg iz kreativne industrije iz 2013. godine u celom svetu.
Festival su predstavili Jure Apih, osnivač i izvršni direktor festivala i osnivač Media Marketinga, koji je organizator festival u Beogradu, Ekrem Dupanović.
Pored svetskih kreativaca na Festivalu učestvuju i kreativni direktori iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije koji predstavljaju kreativni duh Balkana.
The Cup na jedinstven način preferira specifičnu i originalnu kreativnost koja se sukobljava sa globalnim i unificiranim komunikacijama.
Predsednik žirija ove godine je Majkl Konrad (Michael Conrad), donekadašnji svetski kreativni direktor agencije Leo Burnett Worldwide a zatim osnivač i predsednik Berlinske škole kreativnog rukovođenja (Berlin School of Creative Leadership) koji brine o CUP –u od osnivanja.
Ostali članovi žirija, koji će ujedno biti i gosti Beograda u periodu od 13. – 17. aprila, tokom trajanja festivala su:

Povezana vest:  Kompanija PepsiCo pokrenula inicijativu “Plus za planetu – promena počinje od tebe”

SANTOŠ PADI (Santosh Padhi), izvršni kreativni direktor i suosnivač, Taproot Indija, Mumbai
SOFI ŠOENBURG (Sophie Schoenburg), kopirajter, AlmapBBDO, Brazil
MARTIN SPILMAN (Martin Spillmann), izvršni kreativni direktor, Leo Burnett Zapadna Evropa
ADRIAN BOTAN (Adrian Botan), potpredsednik za kreativnu odličnost, McCann Erickson CEE
NAOKI ITO (Naoki Ito), izvršni kreativni direktor i osnivač, Party Tokyo
HUAN SANČES (Juan Sánchez), izvršni kreativni direktor, TBWA/Spain
DUŠAN DRAKALSKI, regionalni kreativni direktor, New Moment New Ideas Company Y & R, Macedonia

Povezana vest:  MOVEMBER U DELTA CITYJU

Svetska premijera nagrađenih radova biće 17. aprila u Crowne Plaza hotelu.