carlsberg_akcijaAkcijom zaposlenih kompanije Carlsberg Srbija Čelarevo postalo bogatije za 350 novih sadnica
Kompanija Carlsberg Srbija Group realizovala je tradicionalno uređenje Čelareva, koje je ove godine obuhvatilo jednodnevnu akciju pošumljavanja, na deonici puta od Čelareva prema Gajdobri u dužini od 1300 metara, u neposrednoj blizini pivare. U akciji je učestvovalo više stotina zaposlenih kompanije koje su već tradicionalno predvodili predstavnici menadžmenta.
-Ubrzo nakon dolaska na tržište Srbije uvođenjem potrebnih sistema, po strogim međunarodnim propisima, dobili smo sertifikat ISO 14001 koji se dodeljuje kompanijama koje uspešno implementiraju standarde za zaštitu životne sredine. Za nas takav sertifikat podrazumeva i veću odgovornost i dužnost da potvrdimo značaj i važnost negovanja lepota i prirodnog bogatstva ne samo mesta u kom živimo, već i okruženja u kome radimo. U prilog posvećenosti Carlsberga društvenom odgovornom ponašanju je i izgradnja i svečano puštanje u rad pogona za preradu otpadnih voda, koje smo ovde u Čelarevu imali, pre samo nekoliko dana – izjavio je generalni direktor kompanije Carlsberg Srbija Group Aleksandar Radosavljević.
U akciji pošumljavanja učestvovalo su skoro svi zaposleni, koji ovim lepim gestom pokazuju i svoje nesebično zalaganje, energiju, entuzijazam, trud ali i želju da ostave trag u oplemenjivanju lepote i ambijenta Čelareva. U realizaciju akcije uključile su se i Šumska uprava Bačke Palanke, Odeljenje za ekologiju Bačka Palanka, kao i MZ Čelarevo.
Pošumljavanje pomenutog lokaliteta će svakako doprineti isticanju lepote ovog divnog gradića u Bačkoj, nadaleko čuvenog ne samo po pivarskoj industriji već i po prirodnim lepotama i istorijskim znamenjima koja poseduje. Ovo je još jedna u nizu akcija kojima kompanija daje doprinos očuvanju životne okoline i sredine u kojoj posluje.
Da podsetimo, ovo je peta po redu, već tradicionalna aktivnost u cilju očuvanja prirode u Čelarevu koju je organizovala kompanija Carlsberg Srbija Group. U svojim prethodnim akcijama uređeni su prilazi Čelarevu, vraćen nekadašnji sjaj parka letnjikovca čuvene porodice Dunđerski prelepe oaze endemskih biljnih vrsta, koji se nalazi u neposrednoj blizini pivare, a čiji je kompanija postala zvanični staralac.
Povezana vest:  Vini Pu proslavio 90. rođendan (VIDEO)