logo beogradBeograd: EP u atletici je veliko priznanje za grad

Uprava grada Beograda saopštila je danas da je dobijanje organizacije Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine veliko priznanje za grad.
„Grad Beograd je s radošću primio vest da će naša prestonica biti domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici koje se održava 2017. godine. Ova odluka je veliko priznanje za Beograd i potvrda našeg ugleda u Evropi“, navodi se u saopštenju Gradske uprave.
Beograd će biti domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine, odlučeno je danas u Frankfurtu.
Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, taj šampionat Evrope biće jedna od najvećih sportskih manifestacija koja je ikada organizovana u Beogradu.
„Prilikom izbora nove gradske administracije istakli smo da nam je želja da Beograd bude domaćin što više međunarodnih sportskih manifestacija. Ovako velike manifestacije imaju mnogo veći značaj od sportskog događaja i prilika su da se u Evropi promovišu naša kultura, istorija i turistička ponuda“, navodi se u saopštenju.
Iz Uprave grada zahvalili su i Atletskom savezu Srbije na svemu što su učinili da Beograd bude domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici.
„Verujemo da će nas naši atletičari na ovom prvenstvu obradovati sportskim uspesima i medaljama“, zaključuje se u saopštenju.

Povezana vest:  Završena prva faza izgradnje atletske dvorane u Beogradu