kajak milanoKAJAK
Drugog dana SK u italijanskom Milanu, dva četvrta i tri sedma mesta

Dva četvrta i tri sedma mesta rezultatska dostignuća su kajakaške reprezentacije Srbije drugog dana SK u italijanskom Milanu. Najbliži medalji bile su sestre Moldovan u posadi dvoseda i četverac Boltić, Torubarov, Holpert i Terzić. Aktulena prvakinja Evrope Ružičić Benedek bila je dva puta sedmoplasirana.
Nikolina i Olivera Moldovan ostale su bez bronzane medalje na olimpijskoj stazi dužine 500m.
-Zadovoljna sam kako smo veslale. Ovo je najbolji plasman u ovoj disciplini koje smo ikad ostvarile na početku sezone-prokomentarisala je ne skrivajući zadovoljstvo ostvarenim plasmanom Nikolina Moldovan koja je u četvrtak ovde u Italiji proslavila 24. rođendan.
Dalma Ružičić Benedek nije bila zadovoljna rezultatskim ostvarenjima u završnicama trka u kojima je učestvovala. Dva sedma mesta u disciplinama k-1 500m i k-1 1000m su plasmani koji nije očekivala. S druge strane njeg suprug i trener Dušan Ružičić nije nezadovoljan.
-Nismo se spremali niti očekivali neke spektakularne rezultate. Ja sam zadovoljan, prosto Dalma nije u formi niti smo je spremali za prvi svetski KUP. Najvažnije je da ona bude spremna kada to bude najvažnije na EŠ i na SP-komentarisao je rezultate Dušan Ružčić.
U A finalu discipline k-4 1000m „Orlovi“ su imali dve posade. Do četvrte pozicije stigli su momci u četvercu Boltić, Torubarov, Holpert i Terzić, dok je do sedme pozcije doveslala posada Zorić, Pajić, Dragosavljević, Aleksić. Treneri Dragan Plavšić i Miroslav Aleksić u različitom raspoloženju dočekali su kraj trke. I dok trener semdoplasirane posade nije bio nikako zadovoljan učinkom svojih izabranika, s druge strane Plavšić je žalio za medaljom.
-Momci su se na samom startu uplašli. Ovo je njihova prva zvanična trka i sagoreli su u želji da se dokažu. Imali su odličan start, ali mislim da su se preforsirali na samom početku tako da su na kraju izgubili osvojenu medalju-komentarisao je trku Plavšić.
-Očigledno je da nam ne ide. Nema šta nismo pokušali da menjamo da bi bilo bolje. Imamo tri nedelje do Segedina, kada će biti odlučujuća trka na SK. Videćemo šta do tada možemo promeniti-rekao je trener Aleksić.
U popodnevnim časovima današnjeg drugog takmičarkosg dana, sprinteri su kroz kvalifikacije i polufinala obebzedili nastup u završnicama finalnih trka. Tako ćemo gledati Marka Dragosavljevića i Nebojšu Grujića u k-1 200m i sestre Moldovan u k-2 200m u borbi za medalje. Šansu za odličja imaće i dve naše posade u A finalu k-2 500m kombinacije Boltić, Torubarov i Holpert Terzić. Nikolina Moldovan u k-1 200m, kao i kombinacije u dvosedima Filipović, Novaković i Grujić Mitjev u k-2 200m odnosno Tomićević i Aleksić u k-1 500m nastupiće u B finalu u borbi za plasman od 10 do 18 mesta.
SK u Milanu završava se danas finalnim trkama. Prepodne je rezervisano za sprint a popodne za neolimpijske discipline na 500m i maraton na 5km.

Povezana vest:  Lenđer bez finala na 50 metara delfin