ivana spanovic dvoranaŠpanović prvim skokom u finale, Kolašinac peti na EP

Prvi dan Evropskog šampionata u Cirihu protekao je odlično za naše atletičare.
Rekorderka Srbije u skoku udalj Ivana Španović, uspela je da se kvalifikuje u finale svoje discipline prvim skokom od 6.66cm.
-Radujem se susretu sa najboljim skakačima starog kontinenta i još jednom odmeravanju snaga na zaletištu stadiona Letcingrund. Srbija je danas imala vrlo uspešan atletski dan, pre svega čestitam Asmiru koji je još jednom dokazao da se ubraja u najbolje bacače Evrope.
Asmir Kolašinac je jutros hicem od 20.11metara izborio plasman za finale, međutim u finalu se nisu poklopile sve kockice. Svoje takmičenje u Cirihu završio je na petom mestu sa daljinom od 20.55 metara.
-Bio sam spreman za mnogo više, što je pokazao moj rezultat na MOSI igrama kada sam bio blizu ličnog rekorda 20.79m, međutim nisu mi se sve kockice poklopile – rekao je Kolašinac.
Tamara Marković nažalost ostala je bez finala u trci na 400 metara, ali sjajnim rezultatom od 53.41s i petim mestom u svojoj kvalifikacionoj grupi.
-Očekivala sam lični rekord, ali i ovim sam zadovoljna. Uživala sam u trci, dala sam sve od sebe i zaista je sjajan osećaj. Sada sledi zasluženi odmor, pa pripreme za sledeću sezonu -rekla je Tamara Marković nakon trke.
Sutra nas očekuje drugi takmičarski dan, polufinale na 400m i 400m prepone kao i finale skoka udalj.

Povezana vest:  Lučić: takmičenje može da počne