ivana_spanovicŠpanović: cilj mi je skok preko 6,71 metara

 

Srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je za Tanjug da na sutrašnjem mitingu u južnokorejskom gradu Daeguu želi da obori lični i državni rekord u skoku u dalj koji iznosi 6,71 metar.

-Cilj mi je da skočim preko 6,71, a da li će mi taj rezultat doneti pobedu videćemo – rekla je Španović, kojoj će miting u Daeguu biti jedna od provera za prvenstvo Evrope u Barseloni krajem jula.

Povezana vest:  Kou: Optužbe za doping su objava rata atletici

Devetnaestogodišnja atletičarka, koja ove godine prvi put nastupa u seniorskoj konkurenciji, ima iza sebe bogatu juniorsku karijeru.

Španović u kolekciji ima zlatnu medalju sa prvensta sveta za juniore u Finskoj 2008. godine, kao i dva srebrna odličja – na šampionatu sveta za mlade 2007. u Ostravi i na juniorskom prvenstvu Evrope u Novom Sadu prošle godine, kada je i oborila državni rekord.

Povezana vest:  Blejk brži od Bolta u Kingstonu

Španović je još jedno zlato osvojila na Univerzijadi u Beogradu prošle godine.

Najveća zvezda mitinga u Daeguu biće olimpijski i svetski šampion i aktuelni svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt, koji će ove sezone prvi put trčati na 100 metara.

-Mogu da obećam da ću trčati veoma brzo – poručio je Bolt koji će sledeće sedmice učestvovati na mitingu u Šangaju, drugom u seriji „Dijamantske lige“.

Povezana vest:  Jamajka bez Bolta i Kempbel Braun na takmičenju štafeta

Bolt je vlasnik tri svetska rekorda – na 100 metara rezultatom 9,58, na 200 metara u vremenu 19,19 i na 4×100 metara – 37,10.