Spanovic cirih1

Još jedan let preko sedam metara Ivane Španović

Fantastičan nastup imala je naša Ivana Španović večeras u finalu Dijamantske lige na stadionu Veltklase u Cirihu. Ni hladno vreme ni kiša nisu mogli da zaustave srpsku rekorderku u njenim novim podvizima. Briljirala je Španovićeva na stadionu Lecigrund i u poslednjoj seriji još jednom letela preko čarobnih sedam metara. Ivana je trijumfovala sa neverovatnih 7,02m i time poboljšala svoj i nacionalni rekord za jedan centimetar. Srpska rekorderka je osvojila još jednu pobedu u Cirihu, a u sveukupnom plasmanu Dijamantske Lige zazuela drugo mesto sa 12 bodova.
-Probali smo da iskorigujemo zalet u odnosu na Peking da bi Ivana bila što brža na zaletištu, što je rezultiralo sa prva prestupa. U trećoj i četrvoj seriji Ivana je imala odličane skokove preko 6,90 metara, tačnije 6,93m i 6,90m. A onda se na stadionu Lecingrund ponovila scena iz Pekinga, Bartoleta je u šestoj seriji skočila 6,97m, međutim, Ivana je na najsjaniji mogući način odgovorila na skok svetske šampionke i sa 7,02m novim ličnim i nacionalnim rekordom pobedila – prezadovoljan je bio trener Goran Obradović.
-Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega mi je posebno drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa. Posle Tianinog skoka u šestoj seriji, samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist sa novim nacionalnim rekordom. Meni lično je izuzetno važan i skok od 6,93m sa više od 15cm rezerve, koji je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02, ali ima vremena za nove podvige – istakla je Ivana Španović.
Naša rekorderku već u nedelju 6. Septembra očekuje novo takmičenje u Berlinu.

Povezana vest:  Britanci najuspešniji na EP, Srbija na 17. mestu