ivana_spanovicIvana Španović: Ovo je za mene izvanredno iskustvo

 

Srpska atletičarka Ivana Španović zauzela je sinoć peto mesto u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Oslu sa rezultattom 6,65 metara, što je njeno najbolje ostvarenje ove sezone.

 

Dvadeset godišnjoj atletičarki, koja od ove sezone nastupa u seniorskoj konkurenciji, to je bilo drugo veliko takmičenje u 2010, posle mitinga u južnokorejskom gradu Daegu pre dve sedmice, kada je zauzela treće mesto skokom od 6,37 metara.

Povezana vest:  SP PEKING 2015, Getlin najbrži, Gej i Bolt u polufinalu

 

U Oslu je večeras pobedila Ruskinja Olga Kučerenko skokom od 6,91 metara, ispred Portugalke Najde Gomeš sa 6,78 i još jedne Ruskinje, Darije Klišine, juniorske šampionke Evrope, sa 6,77 metara.

 

-Zadovoljan sam rezultatom i plasmanom. Ovo je prvi nastup Španovićeve u Dijamantskoj ligi. Ivana je večeras odlično skakala. U drugoj i trecoj seriji imala je skokove preko 6,70 m, ali, nažalost, sa malim prestupima – rekao je trener Obradović, koji je istakao kako je publika sve vreme takmičenja bodrila našu atletičarku.

Povezana vest:  Emiru Bekriću zlatna medalja na EP za mlađe seniore

 

-Ovo je za mene izvanredno iskustvo. U sjajnoj atmosferi imala sam veliku podršku gledalaca, pa sam postigla najbolji rezultat sezone – rekla je Ivana Španović, koja se priprema za prvenstvo Evrope u Barseloni.

 

Ona će 19/20. juna u Beogradu startovati na ekipnom prvenstvu Starog kontinenta II lige:

 

-Za stadion Crvene zvezde vezuju me zlatne uspomene sa 25. Letnje Univerzijade, pa se nadam da ću, zajedno sa celom reprezentacijom, i ove godine trijumfovati na „Marakani“, što bi Srbiju uvelo u I ligu Evrope – istakla je naša rekorderka u skoku u dalj.

Povezana vest:  Facebook Live sa Ivanom Španović

 

U trci na 100 metara Jamajčanin Asafa Pauel pobedio je jednim od najboljih rezultata svih vremena – 9,72 sekundi, ispred takmičara iz Tronidada i Tobaga Ričarda Tompsona koji je u cilj ušao u vremenu 9,90 sekundi. Vodeći rezultat u svetu ove godine ostvario je u trci na 800 metara Kenijac Dejvid Rudiša u vremenu 1:42,04 minuta.