Atletska reprezentacija reprezentacija Srbije otputovala je danas na Evropsko prvenstvo za mladje seniore koje će se od 13. do 16. jula održati u Poljskoj, gradu Bidgošču. Srbiju će na tom takmičenju predstavljati deset atletičara, saopštio je Atletski savez Srbije.

U muškoj konkurenciji Srbija će imati samo dva predstavnika u tri discipline: Aleksu Kijanovića koji će trčati na 100 i 200 metara i Marka Perića u disciplini bacanje diska.

Povezana vest:  Marlen Oti sa 52 godine želi da trči na Olimpijadi u Londonu

Kao predvodnica u ženskoj konkurenciji ići će Zorana Barjaktarević koja će trčati na 100 i 200 metara, Nikoleta Simić (100 metara), Zorana Grujić (800 metara), Jelena Grujić (400 metara s preponama), Danica Gogov (20 kilomatara hodanje), Marija Stojadinović (troskok), Aleksandra Ivanović (bacanje kladiva) i Atina Kamasi (bacanje koplja).

-Posle dužeg perioda, na ovo EP takmičara do 23 godine naša reprezentacija ide bez izrazitog favorita za osvajanje neke od medalja. Polako dolazi do smene generacija i nas će u Bidgošču predstavljati mladi takmičari koji su svojim ovogodišnjim rezultatima na nivou normi za ovo takmičenje – rekao je selektor Slobodan Popović.

Povezana vest:  Karl Luis postao trener

On je naveo da je za većinu srpskih atletičara Evropsko prvenstvo u Poljskoj ujedno i prvo veće internacionalno iskustvo.

-Plasman u polufinalni deo takmičenja bi za svakog od njih bio veliki uspeh i podsticaj za dalji rad jer ih za dve godine očekuje isto takmičenje – rekao je Popović.