Ivana Španović nastupila je večeras na mitingu u nemačkom gradu Karlsrue i zauzela treće mesto sa rezultatom 6,61cm. Trijumfovala je Nemica Malaika Mihambo koja je zabeležila skok od 6,72cm, što je ujedno i vodeći rezultat na svetskim rang listama.

Najbolje daljašice imale su poteškoća danas na zaletištu u Karlsrueu. Olimpijska šampionka Tiana Bartoleta bila je daleko ispod svojih mogućnosti. Amerikanka je zabeležila skromnih 6,16m i osmu poziciju, dok je Ivana pokušavala da pronadje najbolji ritam u zaletu. U poslednjoj seriji domaće atletičarke dale su svoj maksimum, pa je tako pobedu odnela Malaika Mihambo sa rezultatom 6,72m, dok je Moguenara koja je vodila sve vreme takmičenja pokušala da uzvrati, ipak rezultat u poslednjoj seriji 6,70m doneo joj je drugu poziciju.

Povezana vest:  Veselin Jevrosimović podneo ostavku u ASS

I pored toga što je Ivana imala samo jedan ispravan skok, trener Obradović nije bio nimalo uznemiren i razočaran nastupom njegove pulenke, a posle takmičenja izjavio je sledeće:

„Letela je Ivana daleko večeras, ali nažalost sve su to skokovi bili sa minimalnim prestupom. Nije se najbolje snašla na podlozi od dasaka, ipak rezultat od 6,61m je sasvim solidan za početak sezone. Za tri dana nas očekuje takmičenje u Diseldorfu i nova prilika za još bolji rezultat“.

Povezana vest:  Bolt prihvatio izazov Faraha