as_beograda_konferencija59. ULIČNE TRKE GRADA BEOGRADA

 

 

Posle pet godina, Ulična trka grada Beograda koje se održava po 59. put, vraća se na centralne gradske ulice.

Na konferenciji za novinare prisutnima su se obratili predsednik Atletskog saveza Beograda g-din Jovan Šurbatović, koji je ovom prilikom istakao zadovoljstvo zbog povratka ove značajne manifestacije u centar grada i zahvalio se generalnom sponzoru ASB „Kolubari“ iz Lazarevca, kao i svim gradskim službama koje su omogućile da se pomenuta manifestacija održi na trasi kojom su najbolji srpski atletičari trčali više od pet decenija.

Povezana vest:  Pozitivan i Amerikanac Majk Rodžers

Ispred Gradskog sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda prisustvovao je pomoćnik gradskog sekretara g-din Nemanja Radović koji je napomenuo da je ovo samo jedna od atletskih manifestacija, koje grad sa zadovoljstvom svake godine održava.

Selektor atletske reprezentacije Srbije g-din Dragiša Kuzmanović, najavio je učešće najkvalitetnijih srpskih srednjeprugaša i srednjeprugašica predvođenih Užičaninom Mirkom Petrovićem i Anom Subotić, članicom AK „Javor“ Ivanjica.

Povezana vest:  Bolt: Moji rekordi će trajati najmanje 15, 20 godina

Generalni sekretar ASB g-din Nikola Penić objavio je nagradni fond za ovu manifestaciju, posebno se zahvalivši livnici ’’Jeremić’’ i Atletskom klubu ’’Maratonac’’ na doniranim priznanjima za najuspešnije atletičare i atletičarke i napomenuo da će ova nedelja biti nedelja atletike u Beogradu zbog održavanja Evropske atletske konvencije koja će se završiti na najlepši mogući način – 59. uličnom trkom u centru srpske prestonice.

Povezana vest:  Amela Terzić nacionalnim rekordom do finala SP za juniore