Tedi_Tamgo Dodeljene nagrade najboljim atletičarima Evrope

 

Evropska atletska federacija dodelila je večeras na svečanosti u Beogradu Blanki Vlašić i Kristofu Lemetru nagrade za najbolje atletičare Evrope u ovoj godini.

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić je aktuelna svetska šampionka u skoku u vis. Ove godine osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

-Moja motivacija je kao prvog dana i srećna sam zbog toga. Ne znam gde su moje granice. Želim da ih otkrijem – rekla je Blanka Vlašić po uručivanju nagrade za najbolju atletičarku u 2010. godini.

Povezana vest:  Tajson Gej zbog povrede propušta prvenstvo sveta

Francuski sprinter Kristof Lemetr je proglašen za najboljeg pošto je ove godine osvojio zlatne medalje na 100 i 200 metara, kao i u štafeti četiri puta 100 metara na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Ovaj 20-godišnji Francuz ove godine je oborio i državne rekorde na 100 i 200 metara.

Lemetr nije doputovao u Beograd, pa je nagrada za najboljeg atletičara Evrope uručena njegovim roditeljima.

Povezana vest:  Prodato prvih 100 karata za miting

Nagrade za atletske zvezde u usponu osvojili su francuski troskokaš Tedi Tamgo i evropska prvakinja u bacanju diska Hrvatica Sandra Perković.

Prisutinima se obratio i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je rekao da je Beogradu čast što je domaćin ovako važnog sportskog događaja.

-Beogradu i Srbiji je čast što može da vam bude domaćin. Mnogi od vas nose istoriju evropske atletike. Nadam se da ćete nam učiniti još veću čast da budemo domaćini nekog evropskog ili svetskog prvenstva – rekao je Dačić.

Povezana vest:  Atletski reprezentativci na snimanju filma „Montevideo bog te video“

-Nadam se da ste se uverili da Beograd i Srbija nisu samo problemi sa navijačima – dodao je on.