Na digitalnoj konferenciji za novinare koja je održana povodom nastavka saradnje između Ivane Španović i kompanije Red Bull, najbolja srpska atletičarka obratila se novinarima iz Dubaija, gde se nalazi na pripremama za predstojeću sezonu.

U svom obraćanju, Španovićeva se zahvalila kompaniji Red Bull na jedanaestogodišnjoj saradnji i prisetila svih zanimljivosti i jedinstvenih projekata koji su obeleželili prethodni period saradnje:

“Red Bull je tu od mog samog početka seniorskih dana, i jako sam srećna što ćemo biti zajedno i naredne dve godine. Kada sam putovala na takmičenja, u svakom gradu, na bilo kom delu sveta uvek sam imala nekoga iz Red Bull porodice, koji su bili tu da me dočekaju, da proslavimo zajedno medalje i uspehe, a nekad i neuspehe – važno je znati da imaš podršku na tom nivou. Posebno bih naglasila i trenutke kao što su obaranje državnog rekorda u Beogradu na Terazijama i naravno trogodišnji projekat Treniraj sa Ivanom.”

Povezana vest:  Španović: Ne znam šta da kažem, nikad "jeftinije" zlato

U nastavku, Ivana je najavila i preliminarni kalendar takmičenja koji je naravno sklon izmenama zbog aktuelne pandemije. Prvo takmičenje najavljeno je za 22.maj u Kalamati, a potom će uslediti nastupi na Dijamantskim Ligama, kao i nastup za reprezentaciju na ekipnom šampionatu Evrope u Limasolu.

„Povreda se desila u pogrešno vreme, oporavila sam se. Nismo mnogo odstupili od priprema za Olimpijske igre i više sam nego zadovoljna kako teku pripreme u Dubaiju. Sve što radimo služi cilju da na tom takmičenju budem na mom nivou, da skočim 7,10m -7,15m, jer sve ispod toga nije dovoljno za zlato“.

Povezana vest:  Trener: Amela Terzić favorit za najviši plasman

PHOTO: Mihailo Milovanović