ass_logo_100Atletskom savezu Srbije 35 miliona dinara u 2011.

 

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović potpisali su danas ugovor o finansiranju programa Saveza u 2011. godini u vrednosti od 35 miliona dinara.

„Ministarstvo je zahvaljujući dobrim rezultatima donelo odluku da poveća sredstva namenjena programu finansiranja ‘kraljice športa’. Takođe, biće odvojena sredstva i za stipendije, kao i za kampove perspektivnih atletičara“, istakla je resorni ministar u sedištu kompanije „Komtrejd“.

Povezana vest:  Bolt odbio Meksikance: Kad dug bude plaćen, razmisliću o ponovnom dolasku

Ona je napomenula da je Evropska atletska konvencija, održana prošle godine u Beogradu u organizaciji ASS, „od izuzetne veažznosti ne samo za našu atletiku i sport uopšte, već i za promociju zemlje“.

„Atletski rezultati jesu važni, ali ništa manje nisu značajne ni manifestacije kojima se podiže ugled naše atletike, sporta i zemlje u celini“, tvrdi Samardžić-Marković.

Povezana vest:  Jevrosimović: Dve medalju na kraju godine niko nije sanjao

Predsednik ASS je zadovoljan što je atletika dobila status koji joj, kako smatra, „pripada kao jednom od najzanačajnijih bazičnih sportova“.

„Zadovoljni smo zbog činjenice da je Ministarstvo ove godine izdvojilo više sredstava za atletiku“, zaključio je Jevrosimović, koji je danas ozvaničio i sponzorsku saradnju sa kompanijama „Telekom Srbija“, „Jat ervejz“ i „Politika“.

Povezana vest:  Pauel suspendovan na 18 meseci zbog dopinga