NEVENKA JOKOVICKUGLANJE

 

Pionir protiv Kozare iz Gradiške u četvtfinalu Lige šampiona

 

Kuglašice srpskog šampiona, subotičkog Pionira, u subotu 29. januara  će na svojim stazama igrati četvrtfinalni meč Lige šampiona protiv Kozare iz Gradiške (BiH). Revanš je 19. februara u Novoj Gradiški i ukoliko Subotičanke prođu, plasiraće se na fajnal for Lige šampiona čiji će domaćin 2. i 3. aprila biti Bad Langosalca u Nemačkoj.

– Sve igračice su zdrave, ovo je period gde najviše strahujemo od nazeba i gripa, tako da u najjačem sastavu dočekujemo Kozaru – kaže predsednik kluba Eržebet Molnar. – Priželjekujem  maksimalnu pobedu od 8:0 za miran put na revanš, koji bi nam omogućio treće učešće na fajnal foru.

Dugogodišnji trener Pionira Stevan Sekereš, čije su znanje i rad utkani u uspehe ovog kolektiva, imaće na raspolaganju Nevenku Joković, Liviu Santo, Ranatu Vilov, Estelu Gere, Ibolju Tot, Ibolju Molnar, Mimu Bogdanović, Tinde Radivojević… Iako je bila poduža ligaška pauza, sve igračice su igrale u jakom ritmu na pojedinačnim i parovnim prvenstvima, tako da je forma veoma dobra… Pionir je vodeći tim Super lige Srbije bez poraza i na najboljem je putu da odbrani titulu. Kozara je takođe prva u Premijer lig BiH ali sa jednim porazom. Meč će suditi srpski međunarodni sudija Snežana Jažić iz Beograda.

Povezana vest:  SLOHKEJ LIGA, Hokejaši Partizana gostuju Slaviji

Pionir je na fajnal for Lige šampiona 2009. u Koblahu osvojio drugo mesto izgubivši u finalu od Viktorije iz Bamberga. Prošle godine na fajnal foru u Banji Junaković, Pionir je osvojio četvrto mesto. U borbi za bronzu savladao ga je rumunski šampion Elektromureš. U ženskoj konkurenicji titulu u Ligi šampiona brani Viktorija iz Bamberga koja je lane u finalu u Banji Junaković pobedila celjski Lanteks.

Povezana vest:  KLIZANJE, Početka sezone klizanja u Ledenoj dvorani „Pionir“

U ostalim mečevim četvrtfinala  sastaće se Lenteks (Celje) – Podvravka (Koprivnica), Elektromureš (Rumunija) – Lidolašajm (Nemačka). Slobodna je ekipa Viktorije iz Bamberga koja se, tako, odmah našla na fajnal foru.

U muškoj konkurenciji, parovi četvrtfinala su Rot vajs (Nemačka – prošlogodišnji pobednik) – Konstruktor (Maribor), Sport (Podbrezova) – Nojmarkt (Italija), Zadar – Viktorija (Bamberg), Zalagerseg –  Segedin.

Srpski predstavnik u Ligi šampiona, Beograd Poštanska štedionica, ispao je u osmini finala od Segedina za koga igra srpski reprezentativac Tibor Sel (4:4 u Beogradu i 7:1 u Segedinu). Slovački Sport iz Podbrezove, pobednik ovogodišnjeg Svetskog kupa, u čijim redovima blistaju prvi na svetskoj rang listi srpski reprezentativac i svetski rekorder  Vilmoš Zavarko i kapiten srpske reprezentacije, šampiona sveta, Jovan Ćalić, savladao je dva puta skopski Makpetrol – kod kuće sa 8:0 i u gostima 5:3. Rot vajs je dva puta sa 7:1 bio bolji od češke Jihlave, Zadar je savladao Rasing iz Strazbur sa 7:1 kod kuće i 5:3 u gostima, Viktorija iz Bamberga je bila bolja sa po 6:2 od austrijskog Sent Peltena.

Povezana vest:  BEJZBOL, Nada ponovo razbila Beograd

Provukao se italijanski Nojmarkt protiv hravatskog predstavnika Novske pobedivšpi 5:3 u gostima, posle nerešenog ishoda 4:4 u Italiji. Konstruktor je bio bolji od Borca iz Banjaluke 8:0 kod kuće. Mariborčani su izgubili 6:2 u Banjaluci. Teško je u četvrtfinale prošao mađarski Zalaegerseg. U osmini finala na svojim stazama pobedio je hrvatskog ligaša Zaprešić sa 6:2, a u Hrvatskoj je bilo 5:3 za domaćine.