Šampionska delegacija Srpskog atletskog saveza vratila se iz Kalija, gde je održano Svetsko juniorsko prvenstvo u atletici sa dve medalje, a posle dolaska u Beograd organizovana je i konferencija za novinare, gde su svoje utiske iznele šampionka sveta Adriana Vilagoš i bronzana iz Kalija Angelina Topić.

Sa njima su bili i njihovi roditelji, a ujedno i treneri, Đerđe Vilagoš i Dragutin Topić, ka oi savezni selector Edin Zuković.

Takođe, ponosan na uspeh je i predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, koji je rekao da je budućnost naše atletike svetla, i da su to pokazali takmičari iz Kalija, ne samo osvajačice medalja, već i ostali i da ćemo uskoro imati razloga za nova slavlja.

-Želim da čestitam našoj mladoj reprezentaciji, našim mladim atletičarima, kao i selektoru, koji su učestvovali na prvenstvu sveta, od 12 predstavnika imali smo četiri finala, od toga dve medalje. Zlatnu medalju Adriane Vilagoš, koja je bacila fantastičnih 63,52 m, samo 17 cm je delilo od svetskog juniorskog rekorda. Uveren sam da će ona da potvrdi svoju dominaciju u juniorskoj konkurenciji, ali i kasnije na seniorskim takmičenjima.

Povezana vest:  Zilkić: OKS se ogrešio o Amelu Terzić

– Druga medalja, mi je smatramo zlatnom, bronzana medalja Angeline Topić. Imala je veliki peh, svi ste obavešteni da je 7 naših atletičara otrovano, od kojih su četiri imali takmičenje pred sobom, ali su smogli snage, izašli na borilišta i pod takvim uslovima je ona izborila medalju i obradovala nas sve. Takođe, istakao bih i Bogdana Vidojkovića, koji je bio u finalu, pred kojim je velika budućnost. Takođe i Zorana Rokavec, koja je imala težak peh zbog trovanja, ali je izborila 10. mesto.

Adrijana Vilagoš je istakla da je srećna zbog osvajanja titule.

– Ne gledam sebe kao na čudo, ali jako sam srećna što sam uspela da odbranim titulu svetske juniorske prvakinje. Dobro smo se pripremili, četiri nedelje su trajale pripreme kod kuće. Srećna sam što sam uspela da bacim lični rekord, malo je falilo da bude i svetski rekord, ali imamo još ovu godinu i još jednu posle da ga oborimo – rekla je Adriana Vilagoš.

Povezana vest:  12 medalja za Srbiju na juniorskoj Balkanijadi

I Angelina Topić isto ističe da je prezadovoljna svojim nastupom.

– Takmičenjem sam prezadovoljna s obzirom na okolnosti, ispunila sam svoja očekivanja. Žao mi je što nismo svi imali iste uslove za skokove zbog peha koji sam imala, nisam mogla da dam maksimalni potencijal, ali takmičenjem sam zadovoljna i ovo predstavlja veliko iskustvo za budućnost. U Minhenu očekujem veliku borbu, to su sve starije i iskusnije takmičarke od mene. Nadam se finalu u Minhenu, a onda ćemo videti – poručila je Angelina Topić, a nakon njenih reči se obratio emotivno i Dragutin Topić, njen otac i trener.

– Ne znam koja mi je uloga draža, da li uloga oca ili trenera. Biti trener je mnogo lakše nego biti otac u ovakvim situacijama. Osećanja su uvek pomešana i to deluje dosta stresno i na gospođu Đerđi i na mene.

Povezana vest:  Telekom Srbija i ASS zajedno još godinu dana

– Nažalost, meni lično kao treneru su izmakle dve medalje, jedna zlatna Angelinina i srebrna Teodore Boberić. Teodora je imala taj peh, ostala je bez medalje, znam koliko su obe bile spremne. Ja nisam vrana, znam svoj posao jako dobro i znam koliko moji sportisti mogu da daju. Obe su pokazale to na velikim takmičenjima. Angelina je pokazala da je bolja od tate, reagovala je sjajno u kritičnim momentima, hvala ti ćerko i hvala ti pulenko na ovom sjajnom osećaju – zaključio je Dragutin Topić i na najlepši mogući način zatvorio ovu konferenciju za novinare.

Adrianu i Angelinu čeka novo takmičenje već sledeće nedelje kada počinje Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke u Minhenu. Adriana će na zaletište bacanja koplja izaći 18.avgusta od 09 časova, dok će Angelina skakati u kvalifikacijama skoka uvis 19.avgusta od 10:05 h.

Foto: M.M./ATAImages