Dvodnevni kongres svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) pod nazivom „Stvaranje trkačke budućnosti“ održan je u Osaki od 23. do 25. februara 2023. godine. Beogradski maraton, na čelu sa direktorom Darkom Habušem imao je tu čast da kao članica AIMS-a prisustvuje ovom događaju i da razmeni iskustva sa direktorima najvećih svetskih maratona. Na dvadeset trećem kongresu AIMS-a, koji se posle 40. godina održava ponovo u Japanu, bilo je reči o post kovid periodu i načinu kako se izboriti sa smanjenim brojem trkača, govorilo se o trkačkoj budućnosti, a izabrana su i četiri nova člana borda diretora AIMS-a i to: Majk Niši (Čikago maraton), Rena Nelis (Estonija), Rut Jiroajvanichakorn (Tajland) i Branislav Koniar (Slovačka).

Povezana vest:  Karl Luis postao trener

„Sa velikim entuzijazmom i srdačnom dobrodošlicom su dočekani novi članovi borda direktora AIMS-a. Želim im puno sreće u budućem radu i da budu uspešni na ovom novom zadatku, kao što su uspešni u organizovanju maratona u svojoj zemlji. Od njih očekujem mnogo novih ideja i još bolju saradnju među svetskim maratonima. Ovde pre svega mislim na stalnu razmenu znanja i iskustva, a sve u cilju podizanja kvaliteta organizacije i zadovoljstva učesnika,“ izjavio je Darko Habuš, direktor Beogradskog maratona.

Povezana vest:  Kolašinac: Ispunio sam svoj san

Kongres AIMS-a, prethodio je Osaka maratonu, koji je na programu danas, 26. februara 2023. godine. Sa preko 30.000 trkača, uključujući veliki broj učesnika iz inostranstva i više od milion gledalaca okupljenih oko glavnih turističkih atrakcija kojima prolazi Osaka maraton, izrastao je i razvio se u događaj od velikog značaja za grad Osaku i njegove stanovnike.

Povezana vest:  Lašon Merit suspendovana zbog doping