Emir Bekrić novi državni rekorder

 

atletika_nogeNa „Elan Mitingu“ u Bratislavi, atletičar AK“Novi Beograd“ Emir Bekrić postao je novi vlasnik juniorskog državnog rekorda na 400 metara u zatvorenom. Bekrić je 400 metara prešao za 49,11 sekundi, što je ujedno i njegov najbolji rezultat u karijeri, ali i novi nacionalni rekord za st.juniore. Emir je i prošlog vikenda na mitingu u Budimpešti pokazao da je u sjajnoj formi, kada je istrčao 400 metara za 49,59 sekundi, a današnjom trkom i rezultatom to još jednom i potvrdio.

Povezana vest:  Povratak Išinbajeve na početku sledeće sezone

-Trka je bila odlična, zadovoljan sam rezultatom, ali još nisam rekao svoje, mogu bolje – poručio je Bekrić iz Bratislave.

Vlasnik prethodnog državnog juniorskog rekorda bio je Bojan Maljković koji je 2002 godine 400 metara istrčao za 49,13 sekundi. Tatjana Mitić nastupila je u trci na 60 metara i zabeležila sjajnih 7,38 sekundi. Vredan rezultat postigao je i Marko Antić koji je 60 metara istrčao za 6,96 sekundi. Sledeći nastup naši atletičari imaće 2.februara na mitingu u Beču. Rezultate mitinga u Bratislavi možete pogledati.

Povezana vest:  Evropsko zlato za Ivanu Španović