nike_performans

TRKAČKI PERFORMANS U CENTRU GRADA: Ko je brži Igor Šarčević ili autobus?

Ovog leta, tačnije 12. juna prvi put Beograd će imati svoju gradsku trku, poput mnogih metropola. Kompanija Delta Sport u susret ovom događaju, organizovala je danas mali trkački performans u slavu trčanja, zdravog života i sporta. Naime Igor Šarčević, naš proslavljeni desetobojac i član srpske bob posade, koji je i zaštitno lice prvog Nike City Run-a, trkao se sa autobusom punim novinara. Podršku su mu pružali članovi Nike Running kluba, a svi zajedno privukli su pažnju brojnih prolaznika, turista i iznenađenih stanovnika glavnog grada. Ovo je samo jedan od događaja koji će na zanimljiv i originalan način najaviti našu prvu gradsku trku – Nike City Run.

Povezana vest:  Kolašinac pred finale: Bacaću rasterećenije

Svojim primerom, trčeći u inovativnoj opremi iz Nike Free kolekcije, naši maratonci pokazali su da za sport nema granica i pozvali naše sugrađane da se prijave za učešće na Nike City Run-u koji će se održati 12. juna na Ušću. Prva gradska trka sadržaće takmičenja za profesionalne trkače i amatere svih uzrasta na stazi dugoj 5 kilometara, dok će za decu biti organizovane dve trke na stazi od 400 metara. Svi zainteresovani mogu da se prijave preko popularne društvene mreže Facebook na stranici Nike Running Srbija, zatim u Nike prodajnim objektima kompanije Delta Sport, kao i na licu mesta najkasnije dva časa uoči početka trke.

Povezana vest:  Bolt najbrži u trci na plaži

Svestrani sportista Igor Šarčević, pokazao je današnjim sportskim stavom, gestovima i kompletnim nastupom zašto je baš on izabran za zaštitno lice, koje će  popularisati Nike City Run. Da podsetimo – u disciplini skok s motkom obarao je sve rekorde Srbije i 2005. godine osvojio titulu prvaka Balkana. Da bi zadovoljio svoje ambicije prešao je na disciplinu desetoboj i paralelno uz atletiku počeo da trenira za bob tim Srbije sa kojim je postigao odličan plasman na zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Na prvenstvu Evrope u višebojima u Barseloni osvojio je 9. mesto sa novim ličnim rekordom i tako postao najbolji učesnik srpskog tima u Barseloni.

Povezana vest:  Amela Terzić bez finala na 3.000 metara

Beogradski Nike City Run uvrstiće naš grad među svetske prestonice, gde se ovaj veliki praznik trčanja tradicionalno održava godinama. Kao kompanija koja ulaže u sport i afirmaciju mladih ljudi da se profesionalno bave sportom, Delta Sport, promovišući zdrav način života, ovom trkom želi da ohrabri sve naše građane da počnu redovno da se bave fizičkim aktivnostima i da im trčanje postane deo svakodnevice.