usein_bolt_trka

Usain Bolt slavio na 200 metara s rezultatom godine na mitingu u Oslu

Jamajčanski sprinter Usain Bolt opravdao je status najveće zvezde petog po redu atletskog mitinga Dijamantske lige u Oslu. Slavio je uverljivu pobedu na 200 metara s vremenom 19.86 sekundi.

Reč je o najbrže dosad istrčanom vremenu na toj deonici u 2011. godini. Sjajnome 24-godišnjem Jamajčaninu uspelo je to u nepovoljnim, mokrim uslovima, što dodatno govori o njegovom postignuću.

Povezana vest:  Bekrić: Najveći dan za mene i srpsku atletiku

S velikim zaostatkom za njim u cilj su ušli Norvežanin Jaysuma Saidy Ndure (20.43) i Jamajčanin Mario Forsythe (20.49).

Dosad je ove sezone Bolt nastupio na dvema trkama. Slavio je, oba puta na stotki, u Rimu i Ostravi, i to s identičnim vremenom (9.91). Dvostruko dužu deonicu apsolvirao je u Oslu prvi put ove godine.

Nakon što je prošle nedelje u američkom Eugeneu debitirala u Dijamantskoj ligi drugim mestom u trci na 800 metara, svetska prvakinja Caster Semenya nastupila je pet dana kasnije i na Stadionu Bislett. Zauzela je treće mesto s vremenom 1:58.61, što je njen najbolji rezultat sezone. Pobedila je sa svjetskim rezultatom sezone Marokanka Halima Hachlaf.

Povezana vest:  Pri kraju radovi na atletskoj stazi u Kruševcu

Idući, šesti od 14 mitinga Dijamantske lige, na rasporedu je već u subotu u New Yorku, a na njemu će nastupiti i naša Ivana Španović.