nikola_stevanovic_ugovor

STEVANOVIĆ SE VRATIO IZ LAS VEGASA

Istorijski ugovor na 250.000 dolara

 

Srpska ekspedicija vratila se iz Las Vegasa gde je potpisan ugovor, može se reći istorijski! Naime, Nikola Stevanović srpski profi bokser potpisao je ugovor na pet godina (tri plus dve) sa najjačim promotorom na Svetu Don Kingom.

U timu, u Gradu greha, bili su Ljubiša Ignjatović prvi čovek kampa ČIP i Velizar Đerić, predsednik BSS, Balkanske profi boks federacije.

– Po­tro­ši­li smo ne­što ma­lo do­la­ra na koc­ka­nje, ali, bi­lo je te­ško. Ču­pa nas je pra­tio u sto­pu i ni­je do­zvo­lja­vao da se pri­bli­ži­mo ka­zi­nu. Ipak, us­pe­li smo u par na­vra­ta da se is­kra­de­mo – u ša­lji­vom to­nu Ni­ko­la Ste­va­no­vić je započeo priču o Las Vegasu.

Naime, Nikola Ste­va­no­vić je bio glav­ni ju­nak kon­fe­ren­ci­je za štam­pu u beogradskom re­sto­ra­nu Ma­li Ka­li­meg­dan, gde je po­vod bio pot­pi­sa­ni ugo­vor između po­me­nu­tog srp­skog bok­ser­skog pro­fe­si­o­nal­ca i nje­go­vog me­na­dže­ra i trene­ra Lju­bi­še Ig­nja­to­vi­ća Ču­pe, sa jed­ne stra­ne, i jed­nog od naj­moć­ni­jih svet­skih bok­ser­skih promo­to­ra, Ame­ri­kan­ca Don Kin­ga, ko­ji je svo­je­vre­me­no bri­nuo o šam­pi­on­skim ka­ri­je­ra­ma le­gen­di svet­skih rin­go­va, po­put Mu­ha­me­da Ali­ja, bra­će Majkla i Le­o­na Spink­sa, Hu­lia Ce­za­ra Ča­ve­za, Maj­ka Taj­so­na…

Povezana vest:  ODRŽAN PROMO TRENING BALKAN BOKSINGA, U Ušću pokazali znanje!

– Ugo­vor smo pot­pi­sali 3. ju­na u Las Ve­ga­su pri­li­kom odr­ža­va­nja go­di­šnje konvenci­je Međunarod­ne bok­ser­ske fe­de­ra­ci­je (IBF). Ugo­vor va­ži na tri, plus dve uslov­no, ukup­no na pet go­di­na. Za pr­vi meč ko­ji Ni­ko­lu oče­ku­je u no­vem­bru ili de­cem­bru, King mu ga­ran­tu­je za­ra­du od 250.000 do­la­ra, iako će u toj bor­bi bi­ti iza­zi­vač pr­va­ku sve­ta. Ka­da bu­de u po­zi­ci­ji da bra­ni šam­pi­on­ski tron, a ne sumnjam da će se to ubr­zo ob­i­sti­ni­ti, sve će još po­volj­ni­je bi­ti za Ni­ko­lu. Po­re­đe­nja ra­di, ne­dav­no je Mark Huk u Ne­mač­koj za od­bra­nu VBO ti­tu­le pr­va­ka sve­ta u kruzer ka­te­go­ri­ji za­ra­dio 80.000 evra. Ja­sno je na osno­vu to­ga za­klju­či­ti ko­li­ko vre­di Ni­ko­lin ugo­vor sa Kin­gom – rekao je Ig­nja­to­vić.

Povezana vest:  Boks derbi Crvena zvezda – Partizan na Trgu republike u Beogradu 3. oktobra

Me­na­džer in­ter­kon­ti­nen­tal­nog IBF pr­va­ka u po­lu­sred­njoj ka­te­go­ri­ji ju­če je potvrdio da je King za­in­te­re­so­van da pot­pi­še ugo­vor i sa Ste­fa­nom, Nikolinim mlađim bratom, ko­ji je u po­sled­njem me­ču po­vre­dio ra­me i tre­nut­no je na rehabilita­ci­ji.

Velizar Đerić, kao i uvek bio je odličan domaćin.

– Ovo je uspeh za srp­ski boks! Ni­ko­la je pr­vi bok­ser sa ovih pro­sto­ra ko­ji je potpisao ugo­vor sa ta­ko moć­nim čo­ve­kom svet­skog pro­fi bok­sa, ka­kav je Don King. Iza ovog pro­jek­ta je sta­la i na­ša dr­ža­va, i Mi­ni­star­stvo za sport i omla­di­nu, pa ko­ri­stim pri­li­ku da im se i ovom pri­li­kom za­hva­lim na po­dr­šci – is­ta­kao je Đerić.

Povezana vest:  Nenad Borovčanin odradio testiranja u Republičkom zavodu za sport

Ste­va­no­vić će 25. ju­na bi­ti u pri­li­ci da u Sent Lu­i­su gle­da bu­du­ćeg ri­va­la uži­vo. Do­bio je po­ziv da za­jed­no sa Ig­nja­to­vi­ćem i Đe­ri­ćem pri­su­stvu­je me­ču. Ta­da će ak­tu­el­ni IBF pr­vak sve­ta u polu­sred­njoj ka­te­go­ri­ji (do 69,853 kg) Ame­ri­ka­nac Korne­li­jus Ban­drejdž bra­ni­ti ti­tu­lu pro­tiv zemlja­ka Se­či­ja Pa­u­e­la.

– King će me pred­sta­vi­ti pu­bli­ci kao iza­zi­va­ča po­bed­ni­ku tog me­ča. Ima­ću ja­sni­ju sli­ku o mo­guć­no­sti­ma bu­du­ćeg pro­tiv­ni­ka. Ipak, naj­va­žni­je je da na­sta­vim u istom tem­pu da tre­ni­ram, jer od me­ne naj­vi­še za­vi­si ko­li­ko ću da uspem – re­kao je Stevano­vić.

PHOTO: ataimages.rs

nikola_stevanovic_cupa_djera