kalemegdan_kzn_nov

MEČ ŠAMPIONA – 55. ZLATNA RUKAVICA

Sve spremno za Zlatnu rukavicu

 

Jedan od najstarijih bokserskih turnira na prostoru Evrope – Meč šampiona za Zlatnu rukavicu održaće se po 55 put. Ove godine turnir slavi mini jubilej pet ipo decenija a borbe će biti na programu  od 23. do 27. novembra u zemunskoj dvorani „Pinki“.

Jedini srpski olimpijac u boksu i u borilačkim sportovima, Aleksandar Drenovak neće učestvovati, baš kao ni reprezentativci Srbije, a na klubovima je da prijave takmičare do srede, koji bi predstavljali potencijalne reprezentativce…

Povezana vest:  Želja Piperskog je odbrana titule u rodnom Zrenjaninu

– Reprezentacija neće učestvovati na turniru, jer su bokseri dobili slobodno posle svetskog prvenstva, da bi što bolje dočekali kvalifikacije. Na klubovima je da pokažu šta su radili i da nam ponude novi materijal za reprezentaciju i eventualne kandidate za OI – priča selektor Zoran Manojlović.

Predsednik BSS Velizar Đerić veruje u srpski boks i nove olimpijske kandidate.

Povezana vest:  Muamer Hukić (Marko Huk) četvrti put odbranio titulu

– Sada je vreme da klubovi pokažu šta imaju i šta su radili. Verujem da će imati boksera više nego delegata u Skupštini BSS. Dugujemo veliku zahvalnost hali „Pinki“ i hotelu „Central“ koji su prepoznali značaj 55. Zlatne rukavice i omogućili nam da u vreme besparice organizujemo ovako veliki turnir. Srpski boks je ponovo na ceni, čak 16 zemalja je prijavilo predstavnike, a u skladu sa prijava naših klubova moraćemo neke i da odbijemo. Za sada su sigurni Rusi BiH sa po osam, Kazahstan sa sedam Slovenija, Špnija i Kipar sa po tri bioksera, dok Kiprani nude i drugog borca u 69kg. Hvala i Valjevu u Jagodini koji su nudili domaćinstvo, ali smo se odlučili za varijantu gde je hotel 100 metara od dvorane – zaključio je Đerić.

Povezana vest:  Milan Piperski zabeležio novi skok na svetskoj rang listi WBC

Kvalifikacije počinju 23. u 18 časova, a finale je zakazano za subotu, 27. novembar u 13 časova.