Deca

Održan prvi Nike City Run

Dugoročne pripreme za prvu gradsku trku krunisane su u nedelju na Ušću, kada je održan prvi Nike City Run. Ovim potezom Delta Sport Grupa i Nike su ponovo Beograd stavili rame uz rame sa najvećim svetskim metropolama gde se ovaj veliki praznik trčanja tradicionalno održava godinama. Na prvom Nike City Run-u je učestvovalo više od dve hiljade Beograđana, i svi oni zajedno su dokazali da svetski trend gradskog trčanja uveliko postoji u našem glavnom gradu. Za promotera i predvodnika prve gradske trke, kompanija Delta Sport Gupa angažovala je atletičara i člana bob tima Srbije Igor Šarčevića.

Povezana vest:  Bubka: Najbolji naučnici za borbu protiv dopinga

Među trkacima našle su se i neke od naših poznatih ličnosti kao što su: Goran Karić, Veselin Jevrosimović, košarkaši Alex Marić. Dušan Kecman, Žarko Čabarkapa, glumac Marko Živić, vaterpolisti Filip Filipović i Slobodan Nikić, Andrej Kulundžić, pevačica Mia Borisavljević, bivša atletičarka Snežana Pajkić, kao i legenda srpske atletike Frano Mihalić. Prvi Nike City Run otvorila je ministarka sporta i omladine Snežana Samardžić Marković.

Prva gradska trka, u Beogradu, sastojala se od takmičenja za profesionalne trkače i amatere svih uzrasta na stazi dugoj 5 kilometara, dok su za decu bi organizovane dve trke na stazi od 400 metara.

Povezana vest:  Boltov trener Mils: Getlin nam nije pretnja

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo kao kompanija bili ti koji inicirali održavanje prve velike gradske trke u Beogradu. Delta Sport Grupa i Nike su ponovo pomerili granice, i okupili sve ljude koji prate svetski trend gradskog trčanja, i pokazali svima da i Beograd pripada listi svetskih metropola u kojima je gradsko trčanje ravnopravno sa saobraćajem. Drago mi je što se našem pozivu na Nike City Run, odazvao veliki broj profesionalaca i amatera, kao i puno dece, što je jako važno za implementaciju ovog svetskog trenda, koji je vrlo važan za zdrav život, na našim prostorima.“ – rekla je Anja Dmitrović, PR menadžer Delta Sport Grupe.

Povezana vest:  Gebreselasije na maratonu u Tokiju u februaru 2011.

Rezultati:

Rekreativci (muškarci) 500m

Milenković Nebojša

Bursać Zoran

Maksić Nemanja

Rekreativci (žene) 500m

Milena Obradović

Nataša Ćulafić

Profesionalci (muškarci) 5000m

Velimir Bojović 14:58

Miloš Mitrić 15:18

Stolić Saša 15:19

Profesionalci (žene) 5000m

Jelena Mimić 17:18

Milena Stoićev 17:29

Marija Stambolić 17:52

Dečaci do 7 godina 400m

Stevšić Strahinja

Radaković Filip

Mihajlović Đorđe

Devojčice do 7 godina 400m

Kirenić Kristina

Barišić Nađa

Bojić Vera

Dečaci 8-12 godina 400m

Besnik Ajra

Božanić Ivan

Bojić David

Devojčice 8-12 godina 400M

Novković Jelena

Jakšić Milica

Đorđević Marija