dragutin_topic

Jednom rekorder uvek rekoder – Dragutin Topić

 

U Kragujevcu je održano Prvenstvo Centralne Srbije za st.juniore. Postignuti su mnogi lični rekordi uz učešće preko 200 atletičara. Ipak ovo takmičenje ostaće upamćeno po skakanju van konkurencije, jednog od najboljeg atletičara svih vremena, svetskog juniorskog rekordera Dragutina Topića koji je rezultatom 2,21m preskočio visinu svetskog rekorda za veterane starosti preko 40.godina. Ovo je daleko najbolji rezultat trenutno u Srbiji u skoku u vis, ali još važnije potvrda da je atletika sport za ceo život.

Povezana vest:  Isinbajeva se povlači

-Nisam očekivao ovako dobar rezultat, jer realno nisam ni trenirao za ovo. Vratio sam se sportu zbog saveta lekara da rekreativno treniram. Ja volim sport i meni je skakanje u krvi. Želim samo da pokažem mlađim generacijama da verom u sebe i napornim treningom rezultati sigurno dolaze – istakao je Topić.

Topić je napadao visinu i od 228cm koliko iznosi B olimpijska norma.

Povezana vest:  Ivan Miškeljin: Svi pobednici su nekada bili početnici

-Do danas zaista nisam ni razmišljao o Londonu. U ovom trenutku 228cm je nedostižno i jedan visoki cilj, ipak ja volim da sanjam i neodustajem lako – dodao je Topić koji je do sada učestvovao na 5 Olimpjskih Igara, a sudeći po svemu i odlazak na šeste nije daleko.

-Najvredniji rezultat na Prvenstvu Centralne Srbije na stadionu Čika Dača postigla je Milena Rmandić članica Vožda koja je ispunila normu za odlazak na Prvenstvo Evrope za juniore u disciplini 3000m 9:46,29; koje se od 21-24.jula održava u Talinu. Takmičenje je inače prošlo veoma uspešno, a imali smo i međunarodnu dimenziju učešćem svetske juniorske šampionke u skoku u vis Marije Vuković i bugarske atletičarke Gabrijele Laleve koja je 100m istrčala za 12.04 sekundi. U Kragujevcu je trčala i Tatjana Mitić koja je posle povrede zabeležila 12.06 na 100m“ istakao je delegat takmičenja Ljubiša Gajić.

Povezana vest:  Dasaolu sa 9,91 drugi najbrži Britanac ikada