BP_do_19_godina_Reprezentacija_Srbije

BALKANSKO PRVENSTVO U BADMINTONU ZA IGRAČE DO 19 GODINA

DVE BRONZE ZA SRBIJU

 

U turskom gradu Edirne, u periodu od 24. do 26. juna, održana je juniorska balkanijada na kojoj je učestvovalo sedam timova iz šest država: Turska A, Turska B, Grčka, Bugarska, Rumunija, Makedonija i Srbija. Na takmičenju je ukupno uzelo učešće preko 70 igrača i članova stručnih štabova.

Takmičenje se odvijalo u ekipnoj i svim pojedinačnim konkurencijama. Reprezentaciju Srbije su predstavljali: Miodrag Kaličanin, Borko Petrović, Filip Stojiljković, Milica Simić, Nina Starčević, Ivana Maksimović, Mina Lakić (takmičari) i Milan Barbir (trener).

Povezana vest:  Delegacija OKS u poseti Olimpijskom muzeju u Lozani

Naši najbolji juniori su, u izuzetno jakoj konkurenciji vršnjaka iz ostalih balkanskih država, uspeli da osvoje bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji i bronzanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji muških parova (Borko Petrović / Adrian Dereli – Rumunija).

Posle pobede u grupi nad grcima i poraza od turaka, reprezentativci Srbije su izgubili u polufinalnom meču od bugara čime su osvojili bronzano odličje. U finalnom meču, bugari su bili bolji od domaćina čime su osvojili titulu ekipnog prvaka regiona.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Wild Boarsi na čelu ligaškog dela prvenstva. Sledi plej-of

Nakon niza neizvesnih mečeva naših reprezentativaca za osvajanje medalja u pojedinačnim konkurencijama, Borko Petrović je, u paru sa rumunom Dereli Adrianom, ostvario plasman u polufinale. U veoma napornom i dugom meču, kombinovani srpsko-rumunski par nije uspeo da porazi domaćina i plasira se u finale. Borko Petrović je, osvajanjem bronzane medalje u konkurenciji muških parova ponovio prošlogodišnji uspeh.

-Nizom uzastopnih uspeha na međunarodnoj sceni, dokazujemo da rezultati koje postižemo nisu izolovani slučajevi već kruna sistemskog rada. Ono što posebno raduje jeste činjenica da se ravnopravno nosimo sa turcima i bugarima koji pripadaju evropskom vrhu. Takođe, ponosni smo na činjenicu da ekipni rezultati ne zaostaju za pojedinačnim. Očekivanja od ove trofejne juniorske generacije su velika – izjavio je Milan Barbir, šef stručnog štaba Badminton saveza Srbije.

Povezana vest:  Kako će izgledati 53. Superboul

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri učešću reprezentativaca Srbije na navedenom međunarodnom događaju obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.