RTS_LOGO

Serija Sva ta ravnica dobija nastavak

 

Režiser Miroslav Lekić od polovine jula počinje snimanje nove serije „Jagodići“, koja će biti nastavak melodramske serije sa elementima trilera „Sva ta ravnica“.

-Nadam se da ćemo ispuniti zadatak koji smo postavili sebi snimajući prvi serijal, a to je da drugi bude još bolji – rekao je glumac i producent Dejan Lutkić danas na konferenciji za novinare u sedištu Radio-televizije Srbije (RTS).

„Sva ta ravnica“ išla je pre dve godine na televiziji Pink, ali je Lutkić rekao da su sada „kompletno svi uslovi“ presudili da producentska kuća „NS prodakšn“ (Production) njen nastavak radi sa RTS-om, koji bi trebalo da „Jagodiće“ premijerno emituje od početka iduće godine.

Povezana vest:  Svetska premijera HBO Europe serije "Trideset srebrnjaka" u Veneciji

-Ovoj seriji je pravo mesto na RTS-u…Verujem da ćemo zajedno, RTS i mi, ostvariti mnogo mnogo bolji rezultat“, odgovorio je Lutkić na pitanje novinara o razlozima prelaska sa Pinka na RTS.

Režiser oba serijala Lekić rekao je da će, i zbog emitovanja na RTS-u a ne Pinku, „Jagodići“ biti zaokružena celina, i da gledaoci moći da ih prate bez obzira da li su prethodno gledali „Svu tu ravnicu“.

RTS je „Jagodiće“ najavio kao „mešavinu trilera, melodrame i seoskog horora“.

Povezana vest:  Premijera nove HBO serije "Scene iz braka" 13. septembra na HBO GO-u i HBO-u

-Biće mozaička struktura trilera. Lagano iz epizode u epizodu slažete kockice da bi na kraju dobili sliku. Ipak generalno, to je melodramska priča, a u centru pažnje su otac i njegova porodica – rekao je Lekić.

Prema njegovim rečima, „Jagodići“ su „i produkciono i umetnički ambicioznije zamišljeni“ od „Ravnice“, a RTS je „u produkcionom smisli jedina televizija sa kojom je moguće ovakvu vrstu projekta izvesti“.

-U prvom serijalu smo sebi postavili granice, jer je ovakva vrsta žanrovskog prosedea retka u našoj produkciji, a u drugom je cilj da nadmašimo što smo ostvarili – rekao je scenarista Đorđe Milosavljević.

Povezana vest:  Četvrta sezona Ljudi sa Menhetna od 25. jula

Snimanje 12 nastavaka „Jagodića“ počinje polovinom jula u Kulpinu, u dvorcu Dunđerskih, a Lekićeva ekipa trebalo bi do kraja oktobra da radi i u Sremskim Karlovcima, Petrovaradinu, Mošorinu, Zrenjaninu, Vršcu, Novom Sadu i Čortanovcima.

Kao i u prvom serijalu, u „Jagodićima“ sinove igraju Lutkić i Gordan Kičić, a oca porodice Dragan Nikolić.

-Igram grofa Jagodića koji se oporavlja od moždanog udara, koji ga je zadesio, i žanrovski pokrivam onaj deo horora – našalio se Nikolić.

U ostalim ulogama su Ivan Bosiljčić, Gorica Popović, Nataša Ninković, Marija Karan, Sloboda Mićalović, Nina Janković i drugi, a glumačkoj ekipi se pridružio Milorad Mandić-Manda, koji igra inspektora Ota Kunca.