ramazanska_trka_2011

Amela i Mirko odbranili titule

 

Danas je u Novom Pazaru održana 12. po redu Ramazanska trka.  Titule su odbranili dvostruka juniorska šampionka Evrope Amela Terzić i Mirko Petrović.

-Rado sam se odazvao pozivu direktoru kluba. Današnja trka je pokazala da uvek dobro trčim u ovom gradu, nikada nisam izgubio u Novom Pazaru. Išao sam svoj ritam od početka do kraja, nisam želeo ništa da prepustim slučaju i tako sam ubedljivo i pobedio – kazao je Petrović.

Povezana vest:  Petrović pobednik Đukićevog memorijala

-Drago mi je da sam pobedila u mom gradu i trčala pred mnogobrojnom publikom. Želim da se zahvalim mojim drugarima iz kluba koji treniraju samnom i pomažu mi da postižem dobre rezultate – istakla je Amela

Takmičenje  se održava pod pokroviteljstvom grada Novi Pazar, Sportskog saveza i AK“Novi Pazar“, a takmičenje je  svečano otvorio gradonačelnik Novog Pazara gospodin dr Meho Mahmutović. Trke su održane uz prisustvo mnogobrojne publike koji su pozdravili domaću atletičarku Amelu Terzić.

Povezana vest:  Jelača se sprema za letnju sezonu u Portugalu

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković uručio je danas nagrade za postignute uspehe na Evropskom šampionatu u ime sponzora ASS.

Generalni sponzor Telekom Srbija poklonio je Ameli i njenom treneru Rifatu Zilkiću mobilni telefon najnovije generacije, a Delta Sport nagradila je pobednički tandem novčanim nagradama. Ispred SSS Dane Korica uručio je našoj atletičarki novčanu nagradu u iznosu od 30.000 dinara.

Povezana vest:  Španovićeva i Bekrić izabrani za najbolje na Balkanu

Rezultati:

Seniori

1.Mirko Petrović AK“Mladost“ -4:50,0

2.Muamer Hasanović AK“Novi Pazar“ -4:59,7

3.Velimir Bojović AK“Leposavić“ -5:01,00

Seniorke

1.Amela Terzić AK“Novi Pazar“  – 3:51,00

2.Ilda Dautović AK“Novi Pazar“ -3:54,00

3. Teodora Simović AK“Novi Pazar“ -3:58,00