steve_hooker

SP DAEGO 2011

Branilac titule u skoku s motkom se oprostio od takmičenja

Australijski skakač s motkom Stiv Hoker (29), aktuelni olimpijski pobednik i svetski prvak, završio je svoj nastup na Svetskom atletskom prvenstvu u Daeguu već u kvalifikacijama bez valjnog skoka.

Visine 5.20 i 5.35 metara Hoker je odlučio da propusti, da bi potom na za njega skromnoj visini 5.50 metara koja je vodila u finale rušio letvicu tri puta.

Povezana vest:  Još malo pa spremni

-Nisam uopšte imao vere u ono što radim. Osećao sam se pomalo izgubljeno na zaletištu. Mučio sam se pri zaletima i pri izvođenju skokova – komentarisao je Hoker koji vuče problem s povredom kolena, pa je ovo bio njegov tek treći nastup u sezoni.

-To izgleda potpuno drugačije kada izađete na zaletište s agresijom i vatrom u stomaku. Od početka danas nisam bio svoj. Mučio sam se na zagrevanju. Nadao sam se da će me takmičenje podići, ali nije išlo. Nema opravdanja za ono što se dogodilo. Očekujem više sam od sebe i razočaravajuće je tako završiti takmičenje – dodao je Australijnac koji je na OI u Pekingu 2008. slavio s novim olimpijskim rekordom (5.96m), dok je na SP-u u Berlinu pre dve godine trijumfovao usprkos povredi prepona s preskočenih 5.90 metara.

Povezana vest:  Terzić deveta u finalu EP