sah

ŠAH VESTI

Počelo ekipno Prvenstvo Srbije u Valjevu

 

U valjevskom hotelu „Grand“ danas je počelo ekipno prvenstvo Srbije u šahu na kojem učestvuje 11 muških i 12 ženskih ekipa. Branilac titule u muškoj konkurenciji, Smederevski šah klub otkazao je učešće u poslednjem trenutku, kako je obrazloženo, zbog finansijskih problema.

U derbiju prvog kola Beograd i Lasta igrali su 3:3, Novosadski ŠK savladao je Požegu sa 4,5:1,5, a Valjevski ŠK „Sveti Nikolaj“ istim rezultatom MZ Ćirilo i Metodije iz Beograda. Ostali rezultati kod muškaraca: Radnički KG – Niš 2:4, Spartak – Vodovod KG 2,5:3,5, slobodan je bio Omladinac (Novi Banovci).

Povezana vest:  ZOI VANKUVER, Kineskinje osvojile bronzanu medalju

Na ženskom turniru najsigurnije je startovala Jelica iz Goračića u Guči, koja je sa 4:0 pobedila Leštane, dok je branilac titule BAS bio bolji od Radničkog iz Rudovaca, kod Lazarevca, sa 3:1.

Ostali rezultati prvog kola: Nestor BG -Zlatar NV 1,5:2,5, Požarevački ŠK – Radnički BG 3:1, Jugović – Rad 1,5:2,5, Šahmatni kružok NS -IN (Debrc) 4:0.

Povezana vest:  KUGLANJE, U subotu i nedelju Kup Srbije za kuglaše i kuglašice

Prvenstvo se nastavlja sutra (16.00) mečevima drugog kola. Igra se 11 kola po jednokružnom Bergerovom sistemu (svako sa svakim), a takmičenje se završava 6. septembra.