Kao što je najavljeno na početku sezone, hokejaški klub Beograd koristi svaki slobodan trenutak da se posveti humanitarnom radu, a tako će biti i ovog oktobra. Veliko nam je zadovoljstvo i čast što ćemo se ovog meseca priključiti kompaniji Avon, Fondu B92 i Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u kampanji za borbu protiv raka dojke. Hokejaši Beograda će u nizu akcija pokušati da na što efektniji način da skrenu pažnju javnosti na ovaj goreći problem, snažno aludirajući na sve pripadnice nežnijeg pola da vode računa o svom zdravlju i da idu na redovne kontrole. Upravo zato, tokom celog oktobra, Beograđani će na svojim klizaljkama nositi roze pertle, dok će im se na kacigama nalaziti i prepoznatljiva roze vrpca. Planirane su još i brojne aktivnosti tokom meseca, sa kojima će javnost blagovremeno bit obaveštena.

Povezana vest:  SKI SKOKOVI, Pobeda Koflera na startu sezone

U međuvremenu, na ulazima na tribine ledene hale Pionir, nalaziće se i info pultevi na kojima će se posetioci moći bolje da se upoznaju sa borbom protiv raka dojke, kao i načinima za otkrivanje i lečenje ove bolesti. Takođe, na pultevima će moći da se kupe specijalni proizvodi kompanije Avon, od kojih 100 odsto bruto prihoda ide za programe borbe protiv raka dojke.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Dupla kruna za Krela u Kvitfjelu

Rak dojke je najčešći maligni tumor i jedan od vodećih uzročnika prevremene smrti kod žena i u Srbiji i u svetu. Prema svetskoj zdravstvenoj organizaciji, od raka dojke godišnje umre 502.000 žena u svetu. U Srbiji godišnje od raka dojke oboli približno 4000 žena, a oko 1600 i umre od ove bolesti. Kod više od polovine žena bolest se otkrije u podmakloj fazi. Otkriven u ranoj fazi, rak dojke može biti izlečiv u 90 odsto slučajeva.

Povezana vest:  RAGBI 13, ENGLESKI LAJONHARTSI BOLJI OD BEOGRADA

Ne rizikuj, neko te voli, idi na redovne kontrole!