mihail_dudas_civil_kosutnjak

Mihail Dudaš proglašen za najboljeg mladog atletičara Balkana za 2011.

 

Mihail Dudaš je danas proglašen za najboljeg mladog atletičara Balkana u 2011. godini od strane Asocijacije balkanskih atletskih federacija. Glasanje je do 15.11. trajalo na sajtu ABAF-a, a pravo glasa imali su i atletski mediji na Balkanu, kao i članovi odbora ABAF. Sportisti su po ugledu na Evropsku atletsku asocijaciju nominovani u dve kategorije: najbolji atletičar/ka Balkana i najbolji mladi atletičar/ka Balkana. Na osnovu rezultata u ovoj sezoni po pet muških i ženskih atletičara bilo je u najužoj konkurenciji za ove nagrade:

Povezana vest:  Smernice za ruske atletičare kako bi se takmičili kao neutralni sportisti

Žene: Nikoletta Kyriakopoulou (GRE), Ivet Lalova (BUL), Zalina Matghieva (MDA), Bianca Florentina Perie (ROU), Binnaz Uslu (TUR), Dragana Tomašević (SRB)

Muškarci: Fatih Avan (TUR), Krasimir Braykov (BUL), Dimitros Chondrokoukis (GRE), Ion Luchianov (MDA), Marian Oprea (ROU), Mihail Dudaš (SRB)

Danas se u Pravetsu, u blizini Sofije, održava po prvi put Balkansko gala veče gde će se zaslužnim sportistima uručiti nagrade. Mihail Dudaš, zbog priprema koje su ranije isplanirane, neće biti u mogućnosti da lično primi ovu prestižnu nagradu, tako da delegaciju ASS u Bugarskoj čine Slobodan Branković, generalni sekretar i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Povezana vest:  Radovi na stadionu Karađorđe

Rezultati glasanja su sledeći: Najbolji atletičari Balkana:

Fatih Avan (TUR)

Ivet Lalova (BUL)

Najbolji mladi atletičari Balkana:

Mihail Dudaš (SRB)

Bianca Perie (ROU)