skupstina_ass_dec_2011

Održana redovna Skupština ASS

 

U prostorijama Vojne akademije u Beogradu, sa početkom u 12 časova, održana redovna Skupština ASS. Skupštini je od 97, prisustvovalo ukupno 54 predstavnika klubova, regionalnih saveza i atletskih strukovnih organizacija što je bio i više nego dovoljan broj za donošenje svih odluka.

Sednicu je otvorio predsednik ASS gospodin Veselin Jevrosimović, počevši odmah sa radom po dnevnom redu. Najvažnija tačka dnevnog reda bila je usvajanje izmena i dopuna Statuta i pomenuti Statut je jednoglasno usvojen, što je bitan korak ka usklađivanju akata saveza sa novim Zakonom o sportu i preregistraciji ASS u APR. Pored toga, Skupština je usvojila i sve godišnje izveštaje i planove, a plan je da se od sledeće godine održavaju dve sednice Skupštine (na početku i na kraju godine). Ovom prilikom je imenovano i lice za zastupanje saveza – Slobodan Branković, generalni sekretar.

Povezana vest:  Tatjana Jelača: CIlj ove godine EP u Cirihu

Takođe, dogovoreno je da se zajedničkim snagama svih članova Skupštine preuzme inicijativa za finansijsku pomoć regionalnim savezima i najuspešnijim srpskim atletskim klubovima.