goran nava atlSP DOHA

Kuzmanović: očekujem uspeh u Dohi

 

Selektor atletske reprezentacije Srbije Dragiša Kuzmanović izjavio je danas da očekuje uspešan nastup naših predstavnika na dvoranskom prvenstvu sveta koje će od 12. do 14. marta biti održano u Dohi.

-Troje naših predstavnika – Tatjana Mitić u sprintu, Asmir Kolašinac u bacanju kugle i Goran Nava na 1.500 metara spremni odlaze na šampionat. Atletski savez Srbije je maksimalno izašao u susret našim takmičarima koji su se pripremali u Keniji, Portugaliji, Grčkoj, Austriji i Mađarskoj – rekao je Kuzmanović.

Povezana vest:  Trka u Ostravi, Bolt učeštvuje u trci na 300 metara

On je naglasio da je ova ekipa „najbolje što trenutno imamo“.

-Asmir je pokazao da je u izvanrednoj formi bacivši ove sezone kuglu na daljinu od 20,52 metra. Spremna za državni rekord je i Mitić koja je ispunila normu za Dohu u januaru u Budimprešti rezultatom 7,37 seklundi, a i Nava je mogući finalista, pošto je istrčao odlično vreme na 1.500 metara – podsetio je Kuzmanović.

Selektor naše reprezentacije ocenio je da je prvenstvo sveta u Dohi „usputna stanica“ ka šampiionatu Evrope u Barseloni jula ove gopdine.

Povezana vest:  Zaripova osvojila zlato u stiplčezu

-Glavni cilj nam je kontinentalni šampionat u Barseloni, na kojem očekujemo barem jednu medalju kojom bismo nastavili uspeh ostvaren u Geteborgu 2006. kada je Olivera Jevtić osvojila srebrnu medalu u maratonu – naveo je Kuzmanović.

Naši predstavnici u Dohi sa optimizmom očekuje takmičenje, a Kolašinac je najavio i mogućnost osvajanja medalje.

-Ukoliko u Dohi budem ostvario rezultate na svom nivou, medalja nije nemoguća – rekao je Kolašinac.

Povezana vest:  Srbija spremna za Svetsko atletsko prvenstvo: Devetoro atletičara predstavlja zemlju na  takmičenju u Budimpešti!

Mitić je najavila lični rekord na 60 metara, s obzirom na činjenicu da je u Dohi očekuje vrsne rivalke.

-Jaka konkurencija mi odgovara, jer će mi pomoći da ostvarim lični record – tvrdi Mitić.

Predsednik Saveza Veselin Jevrosimović poželeo je našoj reprezentaciji uspešno učešće na predstojećem takmičenju.

-Atletičarima smo obezbedili maksimalne uslove za pripreme, tako da očekujemo da nas dostojno reprezentuju u Dohi – poručio je Jevrosimović.