emir_bekric

Bekrić: Biću u vrhunskoj formi i u Londonu

 

Osvajač srebrne medalje na atletskom prvenstvu Evrope u Helsinkiju Emir Bekrić veruje da na Olimpijskim igrama u Londonu može da ponovi vrhunski rezultat i zadrži dobru formu, iako je do početka najvećeg sportskog događaja ostalo manje od mesec dana.

-Cilj za ovu godinu bio je napraviti dva “špica“. Prvi je bio za EP u Helsinkiju, a drugi za OI u Londonu. Trener Mirjana Stojanović me odlično poznaje i nikada nije pogrešila u tempiranju forme. Prošle godine osvojio sam medalju u Ostravi na EP za atletičare do 23 godine i posle mesec dana na Univerzijadi ušao u finale i trčao državni rekord. Mislim da ćemo i ovaj put biti na dobrom putu da pogodimo vrhunsku normu – rekao je Bekrić.

Povezana vest:  Kenijac Sang i Etiopljanka Adunja pobednici BGD maratona

Bekrić kaže da je u Helsinkiju bio fokusiran na trke na 400 metara sa preponama i da ga nisu zanimale utakmice na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

-Kad odete na Evropsko prvenstvo, naročito seniorsko gde je konkurencija izuzetno velika, jer učestvuju takmičari i po deset godina stariji do vas, potrebno je da imate mir i budete fokusirani na ono što treba da uradite, od prvog dana takmičenja, preko polufinala pa sve do finala – kazao je on.

Povezana vest:  Svetska atletika i Beograd22 priključuju se Strategiji Sport za klimatske akcije u okviru Konvencije Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama

Bekrić je naveo da već sam plasman u finale bio veliki uspeh za njega.

-Kada se dogodi da uđete u finale, potrebno je da zaboravite sve što je bilo do tada, odmoriti se maksimalno fizički i mentalno i suprostavite velikim imenima, koji dolaze iz atletskih velesila – rekao je Bekrić.

Za razliku od Asmira Kolašinca, koji je deo priprema za EP proveo trenirajući u konjskoj štali u Jakovu, Bekrić je svojevremeno vežbao u praznom bazenu SC „11. april“.

Povezana vest:  Beogradski maraton spreman za spektakl u nedelju

-Kad niko nije želeo da mi pomogne, pa čak ni Atletski savez Srbije, imao sam podršku Partizana, Olimpijskog komiteta Srbije i gradonačelnika Beograda Dragana Ðilasa koji me je sponzorisao godinu dana i obezbedio stipendije. Zahvaljući tome uspeo sam da platim fizioterapeuta da ide sa mnom na sva takmičenja. Ipak, dosta toga morao sam da finansiram, jer nije bilo dovoljno sredstava – zaključio je Bekrić.