svecano otvaranje

Udovičić i Virc otvorili EP u krosu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Evropske atletske asocijacije Hansjorg Virc svečano su danas na beogradskom Ušću otvorili Evropsko prvenstvo u krosu.
-Beograd je danas domaćin najvećeg atletskog takmičenja ikada organizovanog na našim prostorima. Verujem da smo pokazali da je Srbija ozbiljan partner u organizaciji sportskih manifestacija najvišeg ranga i da ćemo u budućnosti mnogo češće biti u prilici da pokažemo naše gostoprimstvo najboljim sportistima Evrope i sveta – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Olivera Jevtić ostvarila dve pobede tokom vikenda u Beogradu i Zrenjaninu

atletika (2)Ministar omladine i sporta istakao je da Vlada Srbije prepoznaje značaj koji sport ima kako za zdravlje nacije, tako i za promociju Srbije u svetu, te da će nastaviti da pomaže kako talentovane mlade sportiste, tako i popularizaciju i razvoj amaterskog i rekreativnog sporta.
-Možemo biti zadovoljni što naša zemlja nakon dominacije u kolektivnim sportovima sigurnim koracima postaje i zemlja individualnih sportista – atletičari velikom brzinom postaju šampioni, uzor nacije i podstrek deci i mladima na naprave prve sportske korake. Želim i da današnjim Evropskim prvenstvom u krosu svima pokažemo da je bavljenje sportom, uz obrazovanje, najveća investicija u zdrav i uspešan život – poručio je Udovičić.
Evropsko prvenstvo u krosu jedno je od najznačajnijih atletskih takmičenja koje se organizuje u Beogradu od 1969. godine.
Na prvenstvu učestvuje 570 atletičara iz 37 evropskih zemalja koji se takmiče u šest kategorija – juniorke i juniori, mlađe seniorke i mlađi seniori, seniorke i seniori.
Predsednik republike Srbije Tomislav Nikolić uručiće zlatnu medalju pobednici trke u kategoriji mlađih seniorki do 23 godine.

Povezana vest:  Ristić nadomak nacionalnog rekoda

PHOTO: ATAIMAGES