maraton2013-800-101Već oboreni rekordi na 27. Beogradskom maratonu 2014.

Beogradski maraton d.o.o. sa velikim zadovoljstvom obaveštava javnost da pripreme za 27. Beogradski maraton koji će se održati 27.04.2014. godine, napreduju iznad svih očekivanja.
Interesovanje domaćih i inostranih učesnika oborilo je sve dosadašnje rekorde i višestruko je veće nego u isto vreme u prethodnoj godini. Već je prijavljeno preko 700 učesnika. Ovo je posebno značajna činjenica s obzirom da je za ovaj najznačajniji i najmasovniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u našoj zemlji prethodna godina bila rekordna po broju prijavljenih učesnika u polumaratonu i maratonu. Prijavljivanje za 27. Beogradski maraton i dalje traje na www.bgdmarathon.org
Takođe, do danas je svoje prisustvo na 27. Beogradskom maratonu potvrdilo više od 300 stranih učesnika polumaratona i maratona iz čak 38 zemalja sveta. Važno je podvući činjenicu da su ove godine prisutni i učesnici iz Brazila, Perua, Novog Zelanda, Australije, Islanda, Hong Konga…, kao i činjenicu da svi učesnici iz inostranstva sami snose troškove svog putovanja i višednevnog boravka u Beogradu.
Izvanredna saradnja Beogradskog maratona sa mnogim humanitarnim organizacijama se nastavlja. Dobrotvorna organizacija BELhospice (www.belhospice.org), u saradnji sa Beogradskim maratonom, treću godinu za redom organizuje humanitarnu akciju „BELhospice tim 2014“. BELhospice je humanitarna organizacija koja potpuno besplatno brine o osobama obolelim od raka u poslednjim danima njihovog života. Celokupan rad BELhospice centra finansira se isključivo iz donacija i dobrotvornih akcija koje organizuje tokom godine. Cilj projekta, pored sakupljanja neophodnih sredstava za rad centra, jeste i edukacija trkača i javnosti o humanitarnom delovanju pojedinaca na Beogradskom maratonu. U prošlogodišnjem BELhospice timu bilo je 282 trkača, a ove godine u toku samo nekoliko dana prijavilo se 147 trkača.

Povezana vest:  Mahlufi osvojio zlato na 1.500 metara