Opel LCV

Opel beleži najbolji polugodišnji prodajni rezultat u segmentu lakih komercijalnih vozila od 2008.

Broj registracija Opelovih lakih komercijalnih vozila u prvih šest meseci 2015. je najviši u poslednjih sedam godina, sa povećanjem od 25 odsto u odnosu na isti period 2014. U totalu, registrovano je 51.500 Opelovih lakih komercijalnih vozila u prvoj polovini godine. Tržišno učešće je poraslo za 0,56 odsto na 4,03 odsto.

Svi Opelovi modeli u klasi lakih komercijalnih vozila doživljaju porast obima proizvodnje. Movano je napredovao za 34 odsto na oko 10.000 jedinica, i zabeležio je najbolje rezultate svih vremena, kako što se prodaje tiče, tako i tržišnog učešća. Prodaja Vivara je porasla za 27 odsto, na gotovo 29.000 jedinica, što je najveći obim proizvodnje Opelovog bestselera u ovom segmentu, uz takođe najveći broj novih registracija i najveći tržišni udeo u istoriji ovog modela. Prodaja Comboa je povećana za 15 odsto, na više od 9.500 jedinica, što je najbolji rezultat ovog modela od 2011. Prodaja nedavno uvedenog Corsavana je porasla za 14 odsto, na oko 3.000 jedinica.

Povezana vest:  Astra GTC stigla u Srbiju, revija pobednika Pret-A-Opel takmičenja za proslavu rođendana

„Izvanredni polugodišnji rezultati pokazuju da naša strategija u segmentu lakih komercijalnih vozila funkcioniše kako treba. Revidirani Movano i novi Vivaro su našem novoformiranom timu lakih komercijalnih vozila obezbedili idealnu platformu za povećanje obima poslovanja“, rekao je Štefen Rašing (Steffen Rasching), direktor Opel/Vauxhall komercijalnih vozila.

Opel je postigao najbolje rezultate ikada, kada je polugodišnja prodaja u pitanju, i to u Finskoj, Rumuniji i Švajcarskoj, dok je najbolje rezultate od 2011. postigao u Norveškoj, Portugalu, kao i velikim tržištima poput Nemačke i Ujedinjenog Kraljevstva. Ukupno, Opel je zabeležio povećan broj registracija u segmentu lakih komercijalnih vozila na više od 22 evropskih tržišta. Tržišni udeo marke iz Riselshajma je takođe povećan na 20 evropskih tržišta.

Povezana vest:  Motel na točkovima: Svetska premijera novog Opel Vivaro Life

Jačanje poslovanja u segmentu lakih komercijalnih vozila je ključni stub Opelovog „DRIVE! 2022″ plana povećanja obima proizvodnje. Do 2022., Opel želi da prodaju u segmentu lakih komercijalnih vozila poveća sa više od 80.000 vozila iz 2013., na oko 150.000 jedinica.