Mary Barra  KTN predstavljaju novu Astru ST

Već 30.000 porudžbina za novu Astru

Opel je bio u centru pažnje na 66. Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu sa svetskom premijerom nove generacije Astre, koja se odigrala upravo danas. Ova premijera ujedno označava početak nove ere za kompaniju. „Naša nova Astra je najbolji Opel koji smo ikada napravili i sa mnogo aspekata predstavlja kvantni skok za Opel“, rekao je šef Opel grupe dr Karl-Tomas Nojman (Dr. Karl-Thomas Neumann) u svojoj uvodnoj reči posetiocima oficijelne pres konferencije u „Astrinoj galaksiji“ (Astra Galaxy). „Kompletan tim je uradio neverovatan posao na novoj Astri. To je još jedno poglavlje u priči o našem povratku.“ Jedanaesta generacija Opelovog kompaktnog modela ne samo što je lakša, agilnija i efikasnija nego ikada ranije – ona takođe dolazi sa elementima koji su prethodno bili prisutni isključivo u višim segmentima. Nakon predstavljanja Astre sa petoro vrata, dr Karlu-Tomasu Nojmanu se na pozornici Opelovog štanda D09 od preko 3.300 m², u hali 8.0, priduržila i izvršna direktorka General Motorsa, Meri Bara (Mary Barra), povodom otkrivanja Astre Sports Tourer. Sa oko 30.000 porudžbina do sada, ovaj automobil je već ostvario veliki uspeh, mada će zvanično biti lansiran 10. oktobra.

CEO GM-a, Meri Bara: Ubrzati proizvodnu ofanzivu i dolazak nove perjanice

Izvršna direktorka General Motorsa, Meri Bara (Mary Barra) je nastavila izlaganje najavivši neke važne planove u vezi sa evropskom proizvodnom i modelnom ofanzivom. „Mi ćemo ubrzati ofanzivu kada su novi modeli Opel/Vauxhalla u pitanju: Od 2016. do 2020., lansiraćemo 29 novih vozila uključujući i električni model i još jednu perjanicu koja će se naći uz Insigniju. Ovaj potpuno novi SUV će početi da se proizvodi u Riselshajmu do kraja dekade i doneće brendu novi tehnološki podsticaj.“ Cilj za budućnost je jasno definisan: Opel/Vauxhall je postavio sebi zadatak da postane drugi po veličini proizvođač putničkih automobila na evropskom tržištu do 2022. godine, nakon osvojenog trećeg mesta prošle godine.

Povezana vest:  Automobil 2010. godine - Citroen C3

Jedna od ključnih naprednih tehnologija je autonomna vožnja – nešto na čemu GM i Opel temeljno rade. „Bićemo svedoci više promena u automobilskoj industriji u narednih pet do deset godina nego što smo ih videli u proteklih 50 godina“, rekla je Bara, takođe podvukavši da viziju predstavlja svet automobila bez sudara. „Nova Opel Astra sa svim svojim bezbednosnim sistemima je važan korak u tom pravcu“, dodala je ona.

Dr Nojman: Nova Astra donosi tehnologije iz klase luksuznih vozila u C segment

Najnovija generacija Opelovog predstavnika u nižoj srednjoj klasi tačno pokazuje kako vizija brzo može da se pretvori u realnost. „Sa novom Astrom, ostvarujemo novu automobilsku filozofiju, koju smo prezentovali ovde na IAA pre dve godine u formi Monza Concepta. Kompaktna spoljašnjost, prostrani enterijer sa vitkim i atletskim dizajnom i digitalna konektivnost koja postavlja trendove“, rekao je dr Nojman objašnjavajući ključne osobine potencijalnog bestselera u C segmentu.

Povezana vest:  Zafira Tourer BiTurbo: Najbrži kompaktni sedmosed sa dizel motorom

Ključna reč – efikasnost: Nova generacija Astre je bazirana na novoj, lakoj arhitekturi vozila. Na svaku komponentu se obratila pažnja u smislu optimizovanja mase, što je rezultiralo time da je novi model do 200 kilograma lakši u odnosu na odlazeću verziju. Moćni, efikasni i čisti motori nove generacije su u skladu s tim. „Novi agregati dovode Astru na vrh segmenta kome pripada“, dodao je dr Nojman.

Ključna reč – konektivnost. Proizvođač iz Riselshajma je uveo revolucionarne tehnološke solucije sa novom generacijom IntelliLink info-zabavnih sistema, koji su sada kompatibilni sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, uz Opel OnStar. Sistem personalne konektivnosti i servisni asistent je „anđeo čuvar“ i servis provajder. Do sedam mobilnih uređaja može biti povezano na Wi-Fi izvor internet signala („Hotspot“), koji dolazi sa moćnom antenom. „OnStar je jedinstven u Evropi. Opel još jednom postavlja trendove u ovoj oblasti“, rekao je dr Nojman.

Ipak, to nije sve, jer nova Astra nastavlja da „zabrinjava“ klasu luksuznih automobila, kao što je navedeno u reklamnoj kampanji. Nova Astra je prvo vozilo ikada (u C segmentu), koje u ponudi ima inteligentni IntelliLux LED® matrix sistem osvetljenja bez zaslepljivanja. Pored toga, poseduje i čitav niz inovativnih sistema asistencije, kao i brojne praktične detalje. Zadnja vrata na Astri Sports Tourer, primera radi, mogu da se otvaraju i zatvaraju pokretom stopala ispod zadnjeg odbojnika.

Povezana vest:  CHRYSLER GRUPACIJA OSTVARILA PROFIT OD 116 MILIONA DOLARA U PRVOM TROMESEČJU 2011. GODINE

„Nastavljamo da težimo našoj filozofiji uvođenja tehnologija iz klase luksuznih automobila za sve Opelove kupce, i to po povoljnim cenama“, objasnio je Nojman. „Nova Astra je takođe prva u klasi kada je reč o ukupnim troškovima vlasništva. Vidite, ova nova forma efikasnosti je zaista isplativa.

Fudbal na Opelovom štandu: Jirgen Klop (Jürgen Klopp) i zvezde iz „Bundeslige“ u „Astrinoj galaksiji“

„Astrina galaksija“ će takođe ugostiti neke zaista slavne ličnosti iz sveta fudbala u danima koji slede. Ambasador brenda, Jirgen Klop (Jürgen Klopp) će započeti dešavanja u subotu, 19. septembra. On će predati prihod od prodaje BVB-ADAMa dobrotvornoj akciji „Jedno srce za decu“ („Ein Herz für Kinder“). Pored toga, on će se pridružiti šefu Opel grupe, dr Karlu-Tomasu Nojmanu na prezentaciji nove reklamne kampanje za novu Astru u 11h (CET). Tim i menadžment Mainz 05 će se pridružiti Peteru Kristijanu Kispertu (Peter Christian Küspert), potpredsedniku prodaje i postprodaje Opel grupe, od 11h sledećeg dana. Supremo Borussije iz Dortmunda, Hans-Joahim Vacke (Hans-Joachim Watzke), novi trener Borussije iz Dortmunda Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) i tri igrača ovog kluba će davati intervjue na Opelovom štandu od 14h (CET) u četvrtak, 24. septembra. U nedelju, 27. septembra, delegacija Bayer 04 Leverkusena pod vođstvom trenera Rodžera Šmita (Roger Schmidt) i sportskog direktora Rudija Felera (Rudi Völler), posetiće „Astra Galaxy“ u 11h (CET).