Mazda3_JD_Power_WinnerMazda3 pobednik u kompakt-klasi istraživanju instituta J.D. Power

 

Mazda3 je osvojila prvo mesto u kompakt-klasi na poslednjem istraživanju o zadovoljstvu kupaca koji je sproveo američki institut J.D. Power. U najvećem istraživanju nemačkog automobilskog tržišta, Mazda3 je osvojila 85,6 procenata kada je reč o opštem zadovoljstvu kupaca, pretekavši Mercedes A-klasu, koja je osvojila 84,8 procenata, kao i Hyundai i30 (84). Istraživanje je podrazumevalo četiri kategorije pitanja – kvalitet/pouzdanost, atraktivnost, servis i troškove održavanja. Sve kategorije donose isti broj poena, a zajedno čine J. D. Power indeks zadovoljstva kupaca (CSI).

Povezana vest:  Mercedes-Benz Truck Roadshow posetio i Srbiju

 

U bodovanjima koja se odnose na pojedinačne brendove, Mazda je osvojila prosečan skor od 83,1 odsto, što je dovelo na četvrtu poziciju među 25 brendova.

 

Ove godine, istraživanje instituta J.D. Power bazirano je na ispitivanju 16.500 vlasnika automobila u Nemačkoj, koji su davali odgovore o svojim automobilima u proseku starim dve godine. Detaljni rezultati o svim kategorijama, 25 brendova i 102 modela biće objavljeni u julskom izdanju nemačkog AUTO TESTa, koji izlazi 25. juna.

Povezana vest:  Chevrolet poklonio svoj prvi automobil SOS Dečijem selu u Kraljevu (FOTO)