U prelepom ambijentu Kuće kralja Petra predstavljena je nova Astra Sports Tourer srpskom tržištu. Ovaj model je kao i petovratna verzija nosilac prestižne nagrade „Najbolji evropskih automobil 2016. godine“.

Astra i njena karavan verzija imaju bogatu i uspešnu istoriju, i upravo je Opel brend, koji je prvi u tadašnjoj kompakt klasi, predstavio verziju koja je bila idealna za preduzeća i nazvao ga car-a-van odnosno karavan. Danas je produžena kombi-limuzina namenjena kako poslovnim korisnicima tako i porodicama i čini čak polovinu prodaje ovog kompaktnog vozila.
Bez obzira na promenjene navike savremenih kupaca, najnovija članica porodice karavana kompakt klase Astra Sports Tourer prati tradiciju kojoj je Opel veran, još od 1963. godine kada je predstavio svoj prvi Kadett A karavan: unosi inovacije viših klasa u segment karavana i tako ih čini pristupačnim širem krugu korisnika.

Novi model Astra Sports Tourer, koji predstavlja već 10. generaciju Opelovog kompaktnog karavana odlikuju jednake razvojne komponente, koje postavljaju nova merila i trendove, poput verzije sa pet vrata. Zasniva se naime na sasvim novoj lakoj arhitekturi vozila, koja ga čini za oko 190 kilograma lakšim od prethodnika. Pošto se novi karavan nudi sa najnovijom generacijom motora, Astra Sports Tourer je automobil koji se brže odaziva, koji je živahniji i još zabavniji za vožnju.

Povezana vest:  Novi segment u Opelovoj Android aplikaciji

Jednako velika a praktična i sa više prostora

Nova Astra Sports Tourer će svakako privući pažnju i svojom elegantnom, vitkom i sportskom izvedbom. Najbolja ilustracija inteligentno koncipiranog dizajna i opreme su odlične aerodinamičke vrednosti. Sa koeficijentom otpora vazduha od 0,272 Astra Sports Tourer je jednako efikasna kao i varijanta sa pet vrata. Sem toga, i pored znatno prostranije unutrašnjosti, novi model ima sasvim jednake spoljne dimenzije kao i njegov prethodnik. Vozač i suvozač imaju na raspolaganju više prostora za glavu (+26 mm), putnici na zadnjim sedištima imaju više prostora za kolena (+28 mm) a sa dodatnih 80 litara zapremina prtljažnika je povećana na ukupno 1630 litara. Nova Astra Sports Tourer nudi svestranu, veću udobnost, tako da odlično služi kao udoban službeni ili svestran porodični auto.

Novim modelom Astra Sports Tourer, Opel uvodi izuzetno praktičnu novinu koja će biti izuzetno korisna u svakodnevnoj upotrebi: po prvi put se vrata prtljažnika mogu otvoriti i zatvoriti bez pritiska na dugme ili daljinski upravljač. U kombinaciji sa sistemom za ulazak bez ključa za otvaranje prtljažnih vrata dovoljno je zamahnuti nogom ispod zadnjeg branika.

Linija motora

Novi model nudi se isključivo sa motorima najnovije generacije sa zapreminom od 1,0 do 1,6 litara i opsegom snage od 70 kW/95 ks do 147 kW/200 ks. Zadnji koji se je pridružio ponudi je najjači 1,6-litarski dizel motor sa dvostepenim turbopunjačem, izuzetno kompaktan model 1,6 BiTurbo CDTI sa 118 kW/160 ks. Astra Sports Tourer sa tim motorom ubrza od 80 do 120 km/h za samo 8,1 sekundu.

Povezana vest:  Dogovor Toyote i Mazde oko licence za tehnologiju hibridnih sistema

Inovativne tehnologije

Sa najsavremenijim motorima Astra Sports Tourer takođe postavlja standarde sigurnosti, info-zabavnog sistema i udobnosti. Više puta nagrađeni inteligentni IntelliLux LED® matriks farovi na novoj Astri su još jedna potpuna novina u klasi kompaktnih vozila. Izvan naseljenih mesta omogućavaju dugotrajnu vožnju sa dugim svetlima bez zaslepljivanja drugih vozača, pošto sistem isključuje pojedine module LED svetala kada registruje saobraćaj na suprotnoj traci ili vozila neposredno ispred sebe. Za dodatnu pomoć vozaču predviđeni su brojni inventivni sistemi podrške, koji se zasnivaju na najnovijoj, napred usmerenoj kameri Opel Eye – od preciznog prepoznavanja saobraćajnih znakova i proširenim opsegom, pomoći za neizlaženje iz kolovozne trake, sa automatskom aktivnom korekcijom upravljanja, ukoliko je to potrebno, pa sve do upozorenja da se ispred vozila nalazi prepreka i automatskog kočenja ukoliko je to neophodno.

U ponudi su i dva nova sistema IntelliLink. Najnovija generacija info-zabavnog sistema IntelliLink je kompatibilna sa aplikacijama Apple CarPlay i Android. Vozači koji često putuju na dugim relacijama će posebno ceniti dodatnu udobnost novih ergonomskih sedišta sa sertifikatom AGR, koja nude mogućnost podešavanja bočnog oslonca, masažnu funkciju, provetravanje i memoriju položaja.

Povezana vest:  Nova Opel Mokka X i Zafira stigle na srpsko tržište

Ponuda Astre Sports Tourer u Srbiji

U poređenju sa modelom sa pet vrata je za model Sports Tourer potrebno doplatiti 671 evro. Tako da cene modela Astra Sports Tourer počinju od 14.261 evra, koliko košta model Selection sa motorom 1.4 ECOTEC® 74 kV/100 KS i petostepenim ručnim menjačem, što ovu verziju svrstava među najpristupačnije karavane u segmentu. Bogata oprema ovog modela uključuje i klima uređaj, radio R 300 Bluetooth, centralno zaključavanje sa daljinskim upravljačem, električno podizanje prednjih stakala, te spoljne retrovizore u boji vozila sa električnim podešavanjem i ručnim preklapanjem.

 

Primeri Opel finansiranja za Astru Sports Tourer 1.4 Selection

Cena vozila Učešće Iznos kredita Period NKS RATA EKS
14,261 EUR 7,261 EUR 7,000 EUR 36 meseci 0.00% 194.44 EUR 0.63%

14,261 EUR
7,261 EUR 7,070.71 EUR 48 meseci 1.88% 153.03  EUR 3,03%
14,261 EUR 7,261 EUR 7,070.71 EUR 60 meseci 2.88% 126.67  EUR 3.96%