Nova Opel Meriva - mozete poneti sve sto vam je potrebnoNova Opel Meriva – idealna za odmor
Novinari nekoliko redakcija proveli su tri dana u Termama Olimia, gde su upoznali prednosti Nove Opel Merive. Nova je Meriva i pre pojave na tržištu izazvala zanimanje javnosti zbog svoje neverovatne fleksibilnosti, ergonomičnosti i neočekivanog i neobičnog dizajna.
Novu Merivu predstavila je Irena Gvozdenović, menadžer za odnose s javnošću Opela, koja je tom prilikom izjavila: -Meriva je automobil kom će se najviše radovati ženski vozači i deca, ali isto tako i muškarci koji vole brojne tehničke inovacije. Opel je inovator kada se radi o fleksibilnosti automobilskog prostora, a Meriva je naš najbolji primer.
Nakon prezentacije automobila, novinari su učestvovali u zabavnim igrama i nastupu plesne plesne grupe Allthat, finalista showa Slovenija ima Talent.
Inovativna, fleksibilna i sa stilom: Nova Opel Meriva
Inovativna, fleksibilna i sa stilom: Opel Meriva druge generacije, koja će se uskoro pojaviti u prodajnim salonima izgleda elegantno i puna je inovativnih detalja, smišljenih za optimizaciju fleksibilnog i lakog iskorištenja prostora. Meriva je napravljena tako da olakša svako porodično putovanje i učini ga bezbednim, komfornim i relaksirajućim za sve. Nemačko Udruženje za zdrava leća – AGR, dodelilo je Merivinoj opremi – svoj certifikat kvaliteta. Meriva je prvi automobil koji ima toliko stavki sa preporukom lekara. Šta više, Meriva podiže pristupačnu fleksibilnost na sasvim novi nivo funkcionalnosti, ergonomije i privlačnosti.
Opel Meriva_julMeriva svojim jedinstvenim vratima sa zadnjim otvaranjem odaju novu dimenziju u pristupu sedištima pozadi. Vrata FlexDoors su pune veličine i otvaraju se nezavisno od prednjih vrata zahvaljujući korištenju sigurnog i čvrstog B-nosača koji osigurava povećanu rigidnost i pasivnu sigurnost. Vrata FlexDoors olakšavaju ulazak i izlazak, čak i kad nema puno mesta oko automobila. Sistem FlexDoors je posebno praktičan za roditelje koji se moraju nagnuti u kabinu kako bi pričvrstili dečju sjtolicu ili zavezali detetu sigurnosni pojas. Kada se prednja i zadnja vrata otvore istovremeno, stvara se svojevrsna sigurnosna zona: zadnja vrata više ne dele dete od roditelja. Ovo pomaže roditeljima da imaju svoje mališane na oku kada oni, na primer, izlaze iz automobila. Takođe je prirodnije i praktičnije vozaču ili suvozaču otvoriti zadnja vrata kako bi pozadi ostavili jaknu, torbu ili kišobran. FlexDoors takođe dodaje dašak stila. Ulaženje i izlaženje iz auta sada je puno prirodnije, a pored toga i izgleda puno elegantnije.
Inovativni sistem zadnjih sedišta FlexSpace omogućava promenu enterijera – sada za kratko vreme možete imati automobil sa od 2 do 5 sedišta, zavisno od potreba. Zadnja sedišta se mogu gurnuti u nazad i prema središtu kabine, ili se sedišta mogu gurnuti napred kako bi se produžio prostor prtljažnika i napravilo dovoljno mesta za troje putnika. Preklapanjem sedišta dobija se prtljažni prostor od 1.500 litara, a taj je manevar sada lagan zahvaljujući traci za spuštanje naslona koja se prihvati i povuče jednom rukom. Sedišta iz sistema FlexSpace omogućuju putnicima na zadnjoj klupi da sede iznad putnika na prednjim sedištima, u takozvanom „pozorišnom rasporedu“ čime je omogućena bolja preglednost. Ovakav raspored sedišta sprečava mučninu i česta pitanja “are we there yet?”.
Meriva nudi ukupno 32 dostupne lokacije za odlaganje stvari koje se najčešće nalaze u automobilima. Revolucionarni sistem konzole FlexRail koji se sastoji od međusobno zamenljivih jedinica za koji klize na aluminijskim nosačima smeštenima između prednjih sedišta.
Tu je i Opelov inovativni nosač za bicikle FlexFix koji se izvlači i uvlači u zadnji branik kao fioka a na koji mogu da se smeste dva bicikla. Kada nije u upotrebi uvlači se neprimetno u Merivin zadnji branik. Ovo motiviša vlasnike Merive da češće voze bicikle i provode vreme napolju  krećući se.
Karakteristika Merive koja je posebno važna jeste i velika ekonomičnost. Linija motora proizvedena  je tako da omogućava odlične performanse uz nisku potrošnju goriva. Dizel motor 1.3 CDTI (55kW/75hp), na primer, troši samo 4.9 litara na 100 kilometara, ostavljajući dodatni novac u porodičnom budžetu.
Povezana vest:  Opel Monza koncept: Naša vizija Opelove budućnosti