visente_del_boske_span_vs_nemSP JAR

Del Boske: Čestitam igračima, bili su superiorni

 

Selektor španske reprezentacije Visente Del Boske i sportski direktor Fernando Hiero izrazili su lični ponos posle polufinalne pobjede (1-0)  crvene furije nad Nemcima u Durbanu.

– Bila je ovo naša posebno dobra predstava. Moram čestitati svim igračima koji su bili fantastični i u obrani i u napadu. Odigrali smo veliku utakmicu – rekao je odmah nakon utakmice Del Boske nastavivši:

Povezana vest:  Zvezda sigurna u Subotici, povreda Borjana

– Ova holandska ekipa predstavlja klasični holandski stil fudbala na briljantan način. Nadajmo se da ćemo nametnuti našu igru sa loptom u posedu. Pokušaćemo igrati sa motivom koja nas karakteriše već duže vreme.

– Kome posvećujem pobedu? Svima koji su nam blizu, svim navijačima uopšte. Ovo je velika radost za sve nas – zaključio je bivši trofejni trener Reala, dok je njegov bivši igrač a danas suradnik u Španskom fudbalskom savezu, Fernando Hiero, dodao:

Povezana vest:  Milanović: Imamo razloga za optimizam

– Zaslužili smo ovo nakon stotinu godina naše istorije. Navijači su zaslužili, igrači i selektor.

– Poraz od Švajcarske u prvoj utakmici sada se za nas pokazao jako dobrim. Ekipa je prošla proces od dna do vrha, zaigrala napokon sa samopouzdanjem i postigla izvrstan rezultat plasiravši se u finale.

– Holandija?! Rival protiv kojeg neće biti lagano. Biće to izuzetno komplikovano finale. Radi se o zadnjoj utakmici turnira koju niko ne želi da izgubi – zaključio je sportski direktor „furije“.

Povezana vest:  SP 2011, ŽENE, Švedskim fudbalerkama treće mesto na SP-u